29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoSte že slišali za "medovite trate"? V Zasavju jih imamo!

Ste že slišali za “medovite trate”? V Zasavju jih imamo!

No, vsaj tako so v Trbovljah poimenovali nekatere javne površine, kjer ne bodo kosili do konca cvetenja. S tem naj bi omogočili pašo čebelam in drugim opraševalcem.

Trate namenjene čebelji paši

Na Komunali Trbovlje se pridružujejo prizadevanjem za ohranjanje čebel in drugih opraševalcev, zato so se odločili, da nekaj trat na javnih površinah v mestu namenijo čebelji paši. Ta območja so poimenovali Trboveljske medovite trate. Prvo medovito trato so vzpostavili v mestnem parku, v prihodnjih dneh pa bodo čebelji paši namenili še nekaj trat v mestu in na obrobju (pokopališče Gabrsko, zbirni center Neža, Plevčakov hrib, …).

V urbanih okoljih je pogosto manj hrane za čebele in druge opraševalce, kar ogroža njihov obstoj, zato se v Trbovljah pridružujejo prizadevanjem za ohranjanje čebel na način, da rastlinju na javnih površinah omogočimo nemoteno rast do konca cvetenja. Medovite rastline namreč čebelam in drugim opraševalcem nudijo nektar in cvetni prah, s čimer omogočajo njihov obstoj, opraševalci pa skrbijo za razmnoževanje rastlin in so izjemnega pomena za biodiverziteto.

 

VIDEO: Prihaja izjemna priložnost za podjetnike

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...