9.5 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoSte vedeli? Z nekaj kliki vpogled v podatke vaše nepremičnine

Ste vedeli? Z nekaj kliki vpogled v podatke vaše nepremičnine

Od konca leta imajo lastniki nepremičnin možnost, da le z nekaj kliki pogledajo podatke o svojih nepremičninah, tudi ali je Geodetska uprava pravilno zabeležila informacije. Osebni vpogled posamezniku omogoča brezplačen vpogled v grafične in opisne podatke o svojih nepremičninah.

Lastnik za vpogled potrebuje digitalno spletno potrdilo in registracijo SI-PASS. S tem lahko uporabnik preveri pravilnost vpisanih podatkov ter se ob morebitnih ugotovljenih pomanjkljivostih obrne na eno izmed enot Geodetske uprave.

Geodetska uprava v kataster nepremičnin podatke o lastnikih prevzema iz zemljiške knjige. V aplikaciji so prikazane le parcele in deli stavb, kjer je lastništvo v zemljiški knjigi vpisano z enotno matično številko občana (EMŠO). Torej, če ti podatki niso urejeni, jih boste morali urediti na zemljiški knjigi.

Podatki, ki jih najdete v aplikaciji geodetske uprave pa so denimo – seznam nepremičnin, katerih lastnik ali solastnik ste. Podrobnosti o posamezni nepremičnini – njena velikost, namembnost, katastrski dohodek, stavbe, podatki o gradnji …

Na trboveljskem sodišču na dražbi hiše, zemljišča, elektronske naprave

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

X