13.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoSPET! Zavedli starejšo občanko s pretvezo, da so delavci. Medtem pa ji...

SPET! Zavedli starejšo občanko s pretvezo, da so delavci. Medtem pa ji ukradli denar in nakit!

Policisti v Zasavju so ta teden poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
V torek so bili zagorski policisti obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 10. ure na območju Zagorja ob Savi. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev in del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar ter nakit in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s starejšim avtom v karavan izvedbi, bele barve.

Opis enega storilca: moški star okoli 40 let, visok med 160 in 170 cm, srednje postave kratkih črnih las, oblečen v oranžne hlače, siv pulover, na obrazu je imel medicinsko masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali
(znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce in znance naprošamo, da o načinu storitve kaznivih dejanj seznanijo starejše osebe, ki so pogosto žrtve teh kaznivih dejanj.

Dan po nesrečnem dogodku so so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju, policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Občanu so zasegli zdravila, za katere sumijo, da jih je oseba imela neupravičeno v posesti. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Zagorju, policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep

PP Litija:
V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Sledi zbiranje obvestil in KO.

Popoldan so policisti v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V naselju Preska so v torek obravnavali trčenje v divjadi.

Tatvino električnih kablov so policisti obravnavali v naselju Šmartno pri Litiji. Sledi zbiranje obvestil.

V sredo zvečer so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal rezultat 0,82mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V četrtek ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Senožeti – Ribče

PP Hrastnik:
Prvi dan v tednu so policisti v Hrastniku obravnavali trčenje v osebni avtomobil na parkirišču pred blokom, povzročitelj je s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.

Obveščeni so bili tudi o medsosedskem sporu, kjer so policisti sprejeli naznanitev treh kaznivih dejanj groženj. Sledi zbiranje obvestil.

Policisti so sprejeli tudi prijavo kaznivega dejanja grožnje s strani družinskega člana. Sledi zbiranje obvestil.

Intervenirali so na javnem kraju, kjer je prišlo do pretepa. Sledi zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb.

V torek so pri vozniku zaznali sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog, kar je potrdil tudi test, ki je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled katerega pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:
Prometno nesrečo s telesnimi poškodbami so obravnavali v ponedeljek v Trbovljah na
Rudarski cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi napačnega premika z vozilom.

Prav tako so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Vodenski cesti, v kateri je bil udeležen voznik mopeda, ki je trčil v dve parkirani vozili. Vozniku je bil zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov (vožnja pod vplivom prepovedanih substanc, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, tehnično neizpravno vozilo, nepravilen premik) izdan plačilni nalog.
Policisti so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Rudarski cesti, udeležena sta bila voznik e-skiroja in pešec. Pešcu so izdali nalog zaradi nepravilnega prečkanja.

V četrtek so obravnavali delovno nesrečo, kjer je na zasebnem zemljišču voznik tovornega vozila raztovarjal tovor, zaradi mehke in neutrjene površine, pa je pri dvignjenem kesonu slabo težišče tovornega vozila povzročilo padec na bok. Voznik je bil lahko telesno poškodovan, po zbranih obvestilih pa bo z ustreznim aktom obveščeno okrožno državno tožilstvo.

Policisti so bili obveščeni o tatvini električnih vodnikov v vrednosti okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X