17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoSpet nekaj novega: tatovi zdaj teren za krajo preverajajo že z droni?!

Spet nekaj novega: tatovi zdaj teren za krajo preverajajo že z droni?!

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V torek so bili policisti dvakrat obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili. Občan je policistom izročil tudi najdeno bančno kartico, ki je bila vrnjena lastnici, policisti pa so bili obveščeni še o domnevni kršitvi javnega reda in miru, pri kateri naj bi kršitelj zmerjal prijaviteljico. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

V sredo so bili dvakrat obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih. V enem primeru so uporabniku vozila izdali plačilni nalog, v drugem pa so na vozilo izdali obvestilo o prekršku. V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o poškodovanju brisalcev na osebnem avtomobilu. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so bili obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu, ki je oviralo vključitev drugega vozila v promet. Uporabniku vozila je bilo izdano obvestilo o prekršku. V nadaljevanju pa so bili policisti obveščeni o objestni vožnji dveh vozil, katerih pa pri večkratni kontroli niso izsledili.

PP Litija

V torek so v Litiji smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Prejeli so več klicev občanov, da območje Dol pri Litiji dalj časa lebdi dron, ki se je zadrževal v okolici vikendov ter stanovanjskih hiš ter jih pri tem z vseh strani preletaval. Obstaja sum, da storilci s pomočjo dronov snemajo hiše in okolico hiš ter si tako pomagajo pri načrtovanju vlomov. Policisti naprošajo občane, da so pozorni na takšnen pojav in o tem obveščajo policijo.

Na cesti Litija – Polšnik so obravnavali trčenje v divjad, obveščeni so bili tudi o previsoki stopnji ogljikovega moniksida v eni izmed večstanovanjskih stavb v okolici Litije. Skupaj z gasilci je bil prostor pregledan in prezračen. Policisti še ugotavljajo okoliščine dogodka in bodo o vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno državno tožilstvo. V večernem času so bili obveščeni o sporu med občanoma. Kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena.

V sredo so obravnavali povoženje divjadi na cesti Spodnji log – Litija, v kateri se je lažje poškodoval tudi voznik osebnega vozila, ter trčenje v divjad na relaciji Ljubljana – Litija pri kraju Jesenje. Obravnavali so prometno nesrečo v krožišču v Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil  voznik, ki je v krožišču zaradi prevelike hitrosti s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila, katerega je pred njim vozila voznica. Voznica se je lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V poslovalnici banke je bil odkrit ponarejen bankovec za 20 evrov. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil. Na območju Dol pri Litiji so policisti obravnavali tatvino torbice z vsebino, ki je bila v prtljažniku osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil.

V četrtek so obravnavali povoženje divjadi na cesti Gabrovka – Cerovica, Jevnici pa je prišlo do spora zaradi prekopa ceste. Udeleženci so bili napoteni na zasebno tožbo.

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda. V četrtek so obravnavali povoženje živali na cesti Marno – Krištandol.

PP Trbovlje

V torek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Na kraju kršitev ni bila ugotovljena. Obveščeni so bili tudi o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili.

SORODNI ČLANKI:

Zapeljal čez železniški prehod, odlomil zapornico in pobegnil

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X