8.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoSpet nekaj novega: tatovi zdaj teren za krajo preverajajo že z droni?!

Spet nekaj novega: tatovi zdaj teren za krajo preverajajo že z droni?!

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V torek so bili policisti dvakrat obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili. Občan je policistom izročil tudi najdeno bančno kartico, ki je bila vrnjena lastnici, policisti pa so bili obveščeni še o domnevni kršitvi javnega reda in miru, pri kateri naj bi kršitelj zmerjal prijaviteljico. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

V sredo so bili dvakrat obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih. V enem primeru so uporabniku vozila izdali plačilni nalog, v drugem pa so na vozilo izdali obvestilo o prekršku. V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o poškodovanju brisalcev na osebnem avtomobilu. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so bili obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu, ki je oviralo vključitev drugega vozila v promet. Uporabniku vozila je bilo izdano obvestilo o prekršku. V nadaljevanju pa so bili policisti obveščeni o objestni vožnji dveh vozil, katerih pa pri večkratni kontroli niso izsledili.

PP Litija

V torek so v Litiji smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Prejeli so več klicev občanov, da območje Dol pri Litiji dalj časa lebdi dron, ki se je zadrževal v okolici vikendov ter stanovanjskih hiš ter jih pri tem z vseh strani preletaval. Obstaja sum, da storilci s pomočjo dronov snemajo hiše in okolico hiš ter si tako pomagajo pri načrtovanju vlomov. Policisti naprošajo občane, da so pozorni na takšnen pojav in o tem obveščajo policijo.

Na cesti Litija – Polšnik so obravnavali trčenje v divjad, obveščeni so bili tudi o previsoki stopnji ogljikovega moniksida v eni izmed večstanovanjskih stavb v okolici Litije. Skupaj z gasilci je bil prostor pregledan in prezračen. Policisti še ugotavljajo okoliščine dogodka in bodo o vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno državno tožilstvo. V večernem času so bili obveščeni o sporu med občanoma. Kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena.

V sredo so obravnavali povoženje divjadi na cesti Spodnji log – Litija, v kateri se je lažje poškodoval tudi voznik osebnega vozila, ter trčenje v divjad na relaciji Ljubljana – Litija pri kraju Jesenje. Obravnavali so prometno nesrečo v krožišču v Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil  voznik, ki je v krožišču zaradi prevelike hitrosti s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila, katerega je pred njim vozila voznica. Voznica se je lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V poslovalnici banke je bil odkrit ponarejen bankovec za 20 evrov. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil. Na območju Dol pri Litiji so policisti obravnavali tatvino torbice z vsebino, ki je bila v prtljažniku osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil.

V četrtek so obravnavali povoženje divjadi na cesti Gabrovka – Cerovica, Jevnici pa je prišlo do spora zaradi prekopa ceste. Udeleženci so bili napoteni na zasebno tožbo.

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda. V četrtek so obravnavali povoženje živali na cesti Marno – Krištandol.

PP Trbovlje

V torek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Na kraju kršitev ni bila ugotovljena. Obveščeni so bili tudi o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili.

SORODNI ČLANKI:

Zapeljal čez železniški prehod, odlomil zapornico in pobegnil

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...