10.5 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.siAktualnoZapeljal čez železniški prehod, odlomil zapornico in pobegnil

Zapeljal čez železniški prehod, odlomil zapornico in pobegnil

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek, prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik zapeljal na nasprotni prometni pas in trčil v vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Pri tem je nastalo za okoli 500 evrov škode. Povzročitelja so policisti izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku. Prav tako bodo na pristojno upravno enoto podali predlog za ugotavljanje sposobnosti za vožnjo vozil.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda, in prometno nesrečo, v kateri je povzročiteljica oplazila vozilo na parkirišču. Zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V petek so obravnavali dogodek, v katerem je prišlo do pretepa med občanoma Trbovelj, v katerem sta oba dobila lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe po 122. členu Kazenskega zakonika. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nočnem času so pri kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0,32 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali besedni spor med 59-letnim in 56-letnim občanom Trbovelj. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Litija

V soboto so v okolici Litije obravnavali kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe in grožnje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo popoldan so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preko prehoda čez železniško progo v Kresnicah, ko so bile polzapornice spuščene, eno od zapornic z vozilom oplazil in jo odtrgal iz nosilca ter s kraja odpeljal. Na zapornici je nastala škoda za okoli 300 evrov, na vozilu pa za okoli 50 evrov. Železniški promet ni bil oviran oziroma je mimo prehoda potekal z zmanjšano hitrostjo. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in se v nadaljevanju nedostojno vedel. Policisti zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek so intervenirali ob sporu dveh oseb, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku. Obravnavali so tudi pogrešanje osebe, ki je bila v nadaljevanju, kot so že obvestili javnost, najdena.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X