-- OGLAŠEVANJE --

Slovo poletju z Rudijem Bučarjem, Lipo in Zborom sv. Nikolaja

-- OGLAŠEVANJE --

Jutri in v petek se bo v Litiji odvijal 16. glasbeni festival Slovo poletju. Glavna zvezda na odru bo letos istrski trubadur Rudi Bučar, seveda pa niti letos ne bodo slovesa od poletja zamudili domači glasbeniki – Moška in ženska vokalna skupina Lipa in Zbor sv. Nikolaja. Ta bo obiskovalce v poletne spomine odpeljal z zimzelenimi skladbami slovenske popevke.

“Festival, ki po dolgem in vročem poletju pričaka domačine v njihovem mestu, vsako leto na svoj oder povabi uveljavljene izvajalce, ki s kvalitetnimi projekti zasedajo pomembna mesta v slovenskem prostoru ter jih poveže s kvalitetnimi izvajalci iz lokalnega okolja. Izvajalci so vzpodbujeni, da skupaj pripravijo in izvedejo tudi del programa na festivalu”, so povedali v  litijskem Zavodu za kulturo, mladino in šport (ZKMŠ). Tovrstna sodelovanja so vedno nekaj posebnega, dodajajo, saj uveljavljeni slovenski skladatelji vsako leto pripravijo tudi več avtorskih priredb, iz festivalskih sodelovanj pa so pogosto nastali trajni skupni projekti.

Rudi Bučar Foto: Manja Črep

Tudi na letošnjem dogodku se obetajo izvrstna sodelovanja. Istrskemu trubadurju Rudiju Bučarju in njegovi Bandi se bosta prvi večer na odru pridružili odlični litijski vokalni zasedbi – Moška in ženska vokalna skupina Lipa, ki bosta z gostom izvedli tudi nekaj skupnih pesmi, kar bo zagotovo nekaj posebnega. 

Za drugi večer festivala pa pravo glasbeno poslastico pripravlja litijski Zbor Sv. Nikolaja, ki bo obiskovalce ob spremljavi godalno komornega orkestra in spremljevalne skupine popeljal v zlata leta slovenske popevke. “S posebej za to priložnost pripravljenimi priredbami popevk bo tudi v Litiji obeležena 60-obletnica festivala Slovenska popevka, in to z enim najboljših zborov, tako v Sloveniji, kot tudi v evropskem merilu. Aranžmaje za popevke sta napisala uveljavljena skladatelja Barbara Grahor Vovk in Tomaž Pirnat,” napovedujejo v ZKMŠ Litija. 

Brezplačni koncerti se bodo pričeli vsak večer ob 20. uri v Športni dvorani Litija.

SORODNI ČLANKI:

Sava še nikoli ni bila tako nizka: V Litiji spet lahko vidite ostanke starega lesenega mostu

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --