10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoŠe večja udeležba v Zasavju na predčasnih volitvah v drugem krogu

Še večja udeležba v Zasavju na predčasnih volitvah v drugem krogu

Drugi krog predčasnih predsedniških volitev se je z včerajšnjim dnevom zaključil. V primerjavi s prvim krogom je bilo v Zasavju na predčasnem glasovanju več volilcev. 

Drugi krog predsedniških volitev, kjer se za vas glas potegujeta Anže Logar in Nataša Pirc Musar bo potekal v nedeljo. Glasovnice pa je bilo moč oddati že na predčasnih volitvah. Po zasavskih voliščih je od torka do četrtka svoj volilni list oddalo 3.582 Zasavcev. V primerjavi s prvim krogom, je volilna komisija zabeležila 407 več oddanih glasov (3.175).

V volilnem okraju Litija je te dni glasovalo 889 občanov, v Zagorju ob Savi 907. V volilnem okraju Hrastnik – Trbovlje, ki zajema dve občini pa so zabeležili 1.786 pravilno oddanih glasovnic.

Podatki za prvi krog predčasnih volitev

V prvem krogu so skupno v volilnem okraju Litija prejeli 856 glasov, tokrat par 10 glasov več. Največja razlika je v volilnem okraju Hrastnik – Trbovlje, kjer so tokrat sprejeli dobrih 200 glasovnic več kot v prvem krogu, ko jih je bilo 1543. Tudi v Zagorju so povečali številko oddanih glasovnic za nekaj manj kot 200 (1.krog: 776, 2. krog: 907).

Zasavci že prvi dan aktivni na predčasnem glasovanju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...