-- OGLAŠEVANJE --

S turistično zvezo Kum nov poskus razvoja zasavskega turizma

-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju imamo še eno novo organizacijo, ki bo skušala premikati razvoj zasavskega turizma. Regijska turistična zveza (RTZ) Kum združuje turistična društva iz Litije, Šmartnega pri Litiji, Zagorja, Trbovelj, Hrastnika in Radeč, skupaj pa želijo dvigniti prepoznavnost regije ter se učinkoviteje povezovati v zasavski regiji.

Odločitev, da vsa društva vključijo v devet regijskih turističnih zvez, je padla na Turstični zvezi Slovenije (TZS), zasavska so želeli vključiti v RTZ Zasavje – Posavje. “Na žalost se društva Posavja niso želela povezati v predlagano regijsko zvezo, zato smo se odločili, da združimo v zvezo zasavska društva v občinah Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Radeče,” pojasnjuje predsednica RTZ Kum Vesna Jesih. 

Bo zvezi uspelo narediti preboj v zasavskem turizmu?

Nacionalna turistična zveza vidi prednosti v vzpostavitvi močnih regijskih zvez predvsem v tem, da bodo društva lahko promovirala prireditve in turistično ponudbo občine na skupni spletni strani regije, nudena jim bo pomoč pri izdelavi predstavitvenih in promocijskih gradiv, v katerih bi promovirali turistično ponudbo širše regije. Velik poudarek bo namenjen tudi izobraževanju, da bodo društva kakovostno predstavila turistično ponudbo na sejmih, s svojimi aktivnostmi pa bodo lahko veliko naredili pri promociji in prepoznavnosti turistične ponudbe širše regije, pojasnjuje Jesihova. 

V Zasavju se sicer že več let pojavlja potreba po večji povezanosti med turističnimi društvi, saj turizem kar nekako ne more preseči prebojne točke. “Glede na specifičnost in podobnost občin v regiji bomo lahko združili ponudbo, ki bo bolj raznovrstna za obiskovalce,” v novi turistični organizaciji priložnost vidi Jesihova. Prepričana je, da bodo s povezovanjem vseh društev na širšem območju Zasavja pridobili celovitejšo ponudbo širše turistične destinacije, da bi v Zasavju postali nacionalno bolj prepoznavni in turistično privlačni, pa bodo tudi skupaj nastopali na sejmih in prireditvah.

SORODNI ČLANKI:

Zmeniti se je treba, kaj bo paradni konj zasavskega turizma

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --