15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoUstanovili bodo krovno turistično zvezo za Zasavje in Posavje

Ustanovili bodo krovno turistično zvezo za Zasavje in Posavje

Včeraj je v Ribiškem domu v Radečah potekal iniciativni sestanek kot priprava na ustanovitev Regijske turistične zveze Zasavja in Posavja, ki zajema občine: Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik, Radeče, Sevnica, Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli.

Že nekaj časa namreč obstaja potreba za večjo povezanostjo med regionalnimi turističnimi društvi, kar je še posebno pomembno za mesta, kjer ni občinske zveze in društva delujejo samostojno.

Postopek v imenu TZS koordinira Jože Prah, sestanka pa se je udeležila tudi Karmen Burger, generalna sekretarka TZS.

Včeraj se je 18 društev dogovarjalo ustanovitvi zveze. Iz naše okolice so se udeležili predstavniki: Šmartnega pri Litiji, ki ima del Turističnega društva tudi v Litiji, Zagorja, Trbovelj in Radeč.

Že leta se čuti, da v Turistični zvezi Slovenijo potrebujemo večjo povezanost. Glede na specifičnost regij bomo lahko združili ponudbo, ki bo bolj raznovrstna in lažje premagovali težave, izmenjali izkušnje in tudi priskočili na pomoč, če bo to potrebno. Delovali bi po sistema pirámide, vendar navzgor, kjer bo baza določala, kako delovati,” je povedal Jože Prah, predsednik Sveta za razvoj TZS, ki je z delom zasavskih društev zadovoljen.

To bo vsekakor korak naprej v delovanju TZS, saj je potrebno na neki način pomladiti in tudi prevetriti miselnost članov društev. S postopkom ustvarjanja regionalnih zvez bi začeli že kakšno leto prej, če ne bi bilo epidemije, vendar nikoli ni prepozno, menijo udeleženci sestanka.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...