-- OGLAŠEVANJE --

Scenarij Likvidacija TET uresničen

-- OGLAŠEVANJE --

Skupščina Termoelektrarne Trbovlje, ki jo sestavljata HSE in Faktor Banka, je na današnji seji sprejeli sklep o začetku postopka redne likvidacije družbe TET.

Likvidacijski upravitelj je izbran – Luka Podjed iz odvetniške pisarne Podjed mora v 30 dneh pripraviti podroben načrt likvidacije, ki bo vključeval načrt presežnih delavcev ter možnost dodatnih prezaposlitev.

'Likvidacijski upravitelj bo definiral najboljše možnosti odprodaje nepotrebnega premoženja, skupaj s socialnimi partnerji iskal možnosti prezaposlitve delavcev ter vzpostavljal morebitne nove aktivnosti termoelektrarne' so sporočili s HSE. Da je stečaj najslabša rešitev so si bili enotni tudi na odboru za energetiko v prejšnjem tednu, saj likvidacijski postopek v določenem obsegu ohranja socialno varnost zaposlenih.

Število zaposlenih tako ostaja enako še dva meseca od pričetka postopka likvidacije.

Slovenske energetske družbe so pozvali k preučitvi možnosti zaposlitev delavcev TET. Glede na dosedanje odzive so v HSE optimistični, saj obstaja možnost prezaposlitve za približno štirideset delovnih mest.

V tem času se bodo nadaljevale tudi določene aktivnosti TET, so sporočili s HSE. In sicer nudenje storitev Zavodu za blagovne rezerve, nudenje terciarne rezerve za ELES ter vzdrževanje stikališča za ELES. TET-u bo omogočeno tudi zagotavljanje sistemskih storitev za sistemskega operaterja prenosnega omrežja (ELES) in vzdrževanje stikališča ELES. Prav tako pa mora TET v tem času spoštovati vse okoljevarstvene zahteve.

V HSE verjamejo, da bi bila najboljša rešitev nakup termoelektrarne, zato so še vedno odprti za potencialne, resne in realne ponudbe.

Termaši so plače dobili tokrat z dvodnevno zamudo, vendar plačanih nimajo prispevkov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --