-- OGLAŠEVANJE --

S festivalom želijo pokazati, kaj delajo in zakaj so v Trbovljah

Sodobni tempo življenja zahteva svoj davek, ki se mu težko izognemo, razen, če pravočasno poskrbimo za svoje zdravje. O tem v Trbovljah resno razmišljajo, pa tudi ukrepajo. Včeraj je Center za krepitev zdravja Trbovlje na Stadionu Rudar izvedel  prvi Trbouski festival zdravja.

-- OGLAŠEVANJE --

Festival, ki se je začel že zjutraj so najprej obeležili najmlajši iz vrtcev in osnovnih šol. V bogatem naboru vsebin se je marsikaj našlo tudi zanje. Umetno dihanje jim je šlo zelo dobro od rok. S policisti in gasilci so že stari prijatelji in so jim namenili kar precej časa …ko pa je tako imenitno sesti na policijski motor ali pa se povzpeti v kabino gasilskega avtomobila!

Žejo so obiskovalci lahko pogasili na stojnici Zasavskih lekarn, kjer so jim prijazno ponudili melisin in metin sok. Kdor se je želel pomeriti v znanju, je lahko reševal kviz ali pa na stojnicah sodeloval v različnih nagradnih igrah. Starejši so po dvokilometrskem testu hoje lahko preverili krvni tlak in sladkor, za pogovor pa je bila na voljo tudi dietetičarka, ki je svetovala o zdravi prehrani.

Patricija Podbevšek

Medicinska sestra Patricija Podbevšek iz Centra za krepitev zdravja Trbovlje nam je dogodek podrobno predstavila: »Ideja, da organiziramo festival, je vzklila med zaposlenimi, s ciljem, da približamo Center lokalnemu prebivalstvu, da tu v središče Trbovelj povabimo ljudi ter predstavimo svoje aktivnosti. To je naša prva tovrstna prireditev in upamo ne zadnja. Poleg najmlajših smo povabili tudi člane različnih društev ter udeležence naših delavnic.«

Center za krepitev zdravja Trbovlje so ustanovili lanski september.

Stojnica Centra za krepitev zdravja.

»Naše poslanstvo je približati zdrav način življenja vsem, od najmlajših do najstarejših,« je poudarila Podbevškova. »Redno organiziramo delavnice in dogodke v lokalni skupnosti. Lahko nas obišče vsak, ki to želi: na posvet, merjenje pritiska, telesno sestavo, vsi so dobrodošli. Ravno danes smo zaključili s skupinami za zdravo hujšanje. Delavnica traja 16 tednov in poleg vadbe zajema tudi predavanja strokovnjakov s področja zdravega prehranjevanja in življenja.«

Center veliko pozornosti polaga delu z mladimi in se preko zdravstvene vzgoje vključuje v osnovne šole in vrtce. Za september načrtujejo družinsko obravnavo, kjer bodo vključeni otroci s povišano telesno težo, sodelovala pa bo cela družina.

 

Utrinki:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --