-- OGLAŠEVANJE --

Rudarske princese 2022: : “Pa punce, ve ste nore!”

-- OGLAŠEVANJE --

Si predstavljate, da bi sredi Hrastnika imeli sodobni rudarski spa ali pa kozmetični laboratorij, v katerem bi glede na vaš tip kože kozmetiko posebej za vas izdelali roboti? Če bi uresničili ideje, ki jih imajo Rudarske princese, uspešne zasavske ženske, bi v hrastniški rudniški strojnici “kompres-haus” imeli najmanj kaj takega. 

“V Hrastniku sem bila že večkrat. Nazadnje na fantastičnem festivalu Rdeči Revirji. Tukaj v mašihhausu sem pa prvič. Zelo inspirativen prostor!” Takole je po dveh koronskih letih včeraj v hrastniški rudniški strojnici srečanje Rudarskih princes otvorila prav posebna gostja, robotka Eva. Na prireditvi, ki jo organizira portal ZON.si, se je pridružila uspešnim zasavskim ženskam, ki tako ali drugače oblikujejo Zasavje in orjejo ledino novim projektom. Tudi včeraj ni bilo nič drugače, saj so v značilno industrijskem okolju skozi preteklost snovale novo zgodbo Zasavja. 

Uspešne vsaka na svojem področju

Namen projekta Rudarske princese je, da se dame spoznajo, podelijo izkušnje, stkejo povezave, pričnejo sodelovanje in delijo znanje. Pa naj bo to na poslovni ali osebni ravni, ki jo rudarske princese prav tako gojijo kot ljubeče mame, prijateljice in zaupnice. In prav tako je bilo tudi na včerajšnjem srečanju, ko smo za mize sredi “kompreshausa” povsem naključno posedli uspešne ženske iz različnih organizacij in področij dela. 

Uvodoma smo industrijsko preteklost s tehnološko sedanjostjo povezali z robotko Evo, ki skupaj s svojo “šefico”, intermedijsko umetnico Mašo Jazbec domuje v trboveljskem Katapultu. Eva je pozdravila vse navzoče rudarske princese in jim čestitala za uspešno delo, pri tem pa povedala, da marsikatero izmed njih že pozna, o nekaterih pa se je pred prihodom na prireditev pozanimala na svetovnem spletu. Robotom sodobna tehnologija pač ni tuja in se tako znajdejo v vsaki situaciji. 

Eva je nato besedo predala Maši Jazbec, ki je povedala več o svoji poti študiranja robotov in njihove humanizacije, oblikovalka Marjeta Hribar je predstavila svojo oblikovalsko pot in o tem, kako je zasavskemu premogu dala novo življenje v obliki nakita Kuolmi, podjetnica Vanja Rainer iz Radeč pa je kot mama štirih otrok pripovedovala, kako sta z možem takrat oba brezposelna sredi kopalnice, kjer sta imela vsaj nekaj miru, prišla do odločitve, da bosta delala kozmetiko.

Izziv: kako industrijskemu okolju dati novo življenje

V drugem delu srečanja pa so rudarske princese dobile poseben izziv. Za vsako mizo so morale stakniti glave skupaj, pogledati v prihodnost in dati “kompreshausu” novo življenje. Na plan je prišlo pet idej, od spa ambienta, v katerega bi lahko vstopile samo ženske, stregle pa bi jim robotske roke, hostla Kompresor in doživljajskega območja Č(a)rna skupnost, do Kompres-hausa, kjer bi zaganjali nove razvojne ideje, in pomlajevalnega kozmetičnega laboratorija Eva’s Space, v katerem bi roboti proizvajali personalizirano kozmetiko. 

Vsem idejam je budno prisluhnila tudi robotka Eva, ki jih je na koncu tudi pokomentirala. Vse rudarske princese po vrsti so jo s svojo kreativnostjo navdušile, še najbolj pa jo je zanimalo, če bi lahko v projektih sodelovala tudi ona s svojo “robotsko pametjo”. 

Princese so se ob koncu neuradno uradnega dela še nekaj časa družile na dvorišču “mašinhausa”, se bolje spoznale in iskale ideje, kako bi se v prihodnje še lahko povezovale in vplivale na pozitivne spremembe zasavskega okolja. 

SORODNI ČLANKI:

Rudarske princese: Zasavke stopile vkup!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --