28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoRoglič (spet) na vrhu svetovne lestvice kolesarstva

Roglič (spet) na vrhu svetovne lestvice kolesarstva

Zmagovalec zadnje španske kolesarske dirke – kdo drug kot Primož Roglič – se je ponovno povzpel na vrh svetovne lestvice kolesarstva. Slovenija leto 2020 zaključuje na 2. mestu, prva je Francija.

Mednarodna kolesarska zveza je Rogliča ponovno vpisala na prvo mesto, saj je s 4237 točkami konkretno zasedel vrh svetovnega kolesarstva. Slovenec Tadej Pogačar zaseda drugo mesto s 3055 točkami.

Kisovški kolesarski as se je uvrstil tudi med kolesarje z največ zmagami v letu 2020, teh je naštel 12 in pristal takoj za Arnaudom Demarejem, ki jih ima 14. Jumbo Visma, katerih barve zastopa Zasavec, je letošnjo sezono zaključila kot najuspešnejša profesionalna ekipa.

Zaradi zapovedanih karanten in težav ob potovanjih med celinami so že odpovedali prvi dve dirki svetovne serije za 2021: etapno dirko Po Avstraliji in enodnevno klasiko Cadela Evansa. Po objavljenem UCI-koledarju se bo tako svetovna serija začela z etapno dirko Po Združenih arabskih emiratih (21.–27. februar) in tradicionalnim odprtjem evropske sezone Omloop Het Nieuwsblad (27. februarja) v Belgiji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...