16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2Rezervacija vrtca poleti: Za otroke v Hrastniku brezplačno, Trbovlje in Zagorje delno...

Rezervacija vrtca poleti: Za otroke v Hrastniku brezplačno, Trbovlje in Zagorje delno plačilo

Če otrok v poletnem času manjka najmanj en cel mesec ali največ dva cela meseca, potem starši lahko, če odsotnost pravočasno napovedo, plačajo le rezervacijo, oziroma v Hrastniku celo ne plačajo popolnoma nič.

Poletna rezervacija v Zagorju od junija do septembra, drugje le julija in avgusta

Počitniško rezervacijo lahko starši koristijo julija ali avgusta, seveda pogoj je, da otrok manjka najmanj 1 mesec. Občani Hrastnika, glede na občinski odlok, za poletno rezervacijo ne plačajo nič, kadar gre za otroke iz drugih občin pa veljajo njihovi občinski odloki. V Hrastniku je, kot nam pove ravnateljica Mojca Perič, poleti povprečno v vrtcu okoli 30 odstotkov otrok, običajno deluje le enota Dolinca, kjer sprejmejo do 130 otrok.

V trboveljskem vrtcu načrtujejo delo v dveh enotah, lansko poletje so imeli 40 odstotkov vseh vpisanih otrok. Pikapolonica bo odprta ves čas, medtem ko bo enota Barbara odprta  mesecu juliju, Ciciban pa avgusta. Starši imajo možnost za svojega otroka ob najmanj enomesečni ali največ dvomesečni odsotnosti v juliju in avgustu rezervirati mesto, pojasni svetovalna delavka Nataša Kmet iz Vrtca Trbovlje. Starši za mesec poletne rezervacije plačajo 30 odstotkov višine njihovega plačilnega razreda.

Največ otrok v poletnem času v Zagorju, najmanj v Hrastniku

Največ otrok tudi v poletnem času beležijo v Zagorju. Po dosedanjih izkušnjah poroča ravnateljica Darja Rakovič, so imeli prisotne dve tretjine vključenih otrok. V Zagorju glede na občinski odlok poletna odsotnost velja v obdobju štirih mesecev od junija do septembra, koristi pa se lahko le enkrat za neprekinjeno odsotnost, ki ne sme biti krajša od meseca ali daljša od dveh mesecev. Tudi zagorska poletna rezervacija starše bremeni za 30 odstotkov od vrednosti plačila v skladu z odločbo o določitvi višine plačila programa vrtca.

SORODNI ČLANKI:

Zasavski vrtci začeli z vpisovanjem, pričakujejo preko 500 novincev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X