-- OGLAŠEVANJE --

Rekordno malo brezposelnih, vse večji razkorak delodajalec : delavec

-- OGLAŠEVANJE --

Septembra je Slovenija imela rekordno nizko brezposelnost, najnižjo v samostojni Sloveniji. Tudi v Zasavju je število brezposelnih upadlo, na trgu dela je prijavljenih le 1673 oseb. Pri tem je pomembno, pravijo na Zavodu za zaposlovanje, da se je zmanjšalo število vseh pomembnejših kategorij brezposelnih.

Trboveljska enota zavoda, kamor spadajo vse štiri zasavske občine šteje 1.673 brezposelnih oseb, kar je 5,6 odstotka manj kot pretekli mesec in kar 23,1 odstotka manj kot lani v enakem obdobju.

Še vedno daleč največ brezposelnih v Trbovljah

Občina Število registriranih brezposelnih oseb
Hrastnik 323
Litija 364
Trbovlje 636
Zagorje 350

 

Kot pravi Vilma Strniša iz ZRSZ Trbovlje, izrazito zmanjševanje števila brezposelnih povzroča večje spremembe v strukturi brezposelnosti, zaradi česar se močno povečuje razkorak med ponudbo ustreznega kadra in povpraševanjem. »Zelo so se povečale težave delodajalcev pri iskanju ustreznih kadrov,« še doda.

V prihodnih mesecih pričakujejo večji priliv mladih iskalcev zaposlitve, vendar imajo na Zavodu številne aktivnosti in programe s pomočjo katerih spodbujajo njihovo zaposlovanje. Trenutno je zelo aktualno subvencioniranje zaposlitve za hitrejši vstop mladih na trg dela, še izpostavi vodja trboveljskega Zavoda, s pomočjo katere spodbujajo zaposlovanje mladih za nedoločen čas.

Več kot 500 Zasavcev je brezposelnih že več kot tri leta

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --