10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoRedarji napisali preko 700 kazni v Trbovljah, le 85 v Hrastniku in...

Redarji napisali preko 700 kazni v Trbovljah, le 85 v Hrastniku in 61 v Zagorju

Poleg mirujočega prometa zasavski redarji največ pozornosti posvetijo nadzoru vodenja psov, kurjenju komunalnih odpadkov, prevoznosti in rabi občinskih cest in na splošno varovanju javnega premoženja oziroma javne infrastrukture, pove prvi mož zasavskega redarstva Sebastjan Zmrzljak, ki nam postreže tudi z zadnjimi podatki o številu plačilnih nalogov.

Občinski redarji so v prvih dveh mesecih leta 2021 obravnavali 184 prometnih prekrškov. Kršiteljem je bilo izdanih 174 plačilnih nalogov in 10 opozoril.

Napačno parkiranje od 40 do 80 evrov

Kljub temu, da je območje ob trboveljski bolnišnici opremljeno s parkirnimi avtomati že od leta 2017 pa še vedno največ kršitev redarji zaznajo prav tam. V lanskem letu je bilo 52,5% vseh izvedenih ukrepov zoper kršitve na področju kratkotrajnega parkiranja in 66,8% vseh kršitev prav na Rudarski cesti v Trbovljah.

Najbolj problematične točke glede parkiranja so po oceni Zmrzljaka območje SB Trbovlje, Cesta zmage v Zagorju in Log v Hrastniku. »Problematika parkiranja je pereča pri večstanovanjskih objektih v vseh treh občinah ter seveda na območju, kjer je velika frekvenca vozil kot npr. območje SB Trbovlje. Pri večstanovanjskih objektih so posledično problem zaparkirane intervencijske poti, zaradi česar skupaj s policijo izvajamo poostrene nadzore.«

Hrastnik so lani opremili tudi z modrimi conami, kjer je parkiranje sicer brezplačno, a časovno omejeno. Letos so iz tega naslova izdali 5 plačilnih nalogov, v lanskem letu pa 41.

V Trbovljah 10 krat več kazni kot pri sosedih

Statistika MIR Zasavje (promet) za leto 2020
TRBOVLJE – 714 kršitev mirujoč promet, 38 odredb na zapuščena vozila
HRASTNIK – 85 kršitev mirujoč promet, 4 odredbe na zapuščena vozila
ZAGORJE – 61 kršitev mirujoč promet, 16 odredb na zapuščena vozila

Sebastjan Zmrzljak

In na kakšen način je razporejeno delo zasavskih redarjev po občinah? Vodja MIR Zasavje nam pojasni, da se nadzor vrši na podlagi Dogovora o medsebojnih razmerjih občin ustanoviteljic, osnova pa je število prebivalcev. Spomnimo, Zagorje in Trbovlje imata primerljivo število – dobrih 16.000, Hrastnik ima nekaj več kot 9.000 prebivalcev.

Urnik zasavskih redarjev je določen tedensko, nadzor se vrši tudi popoldan in v kolikor je mogoče, se na prijave odzovejo takoj. Okoli 40 odstotkov časa so redarji prisotni v Trbovljah in enako v Zagorju, ostalih 20 odstotkov časa so v Hrastniku, še pojasni Zmrzljak. Redno sodelujejo tudi s policijo in izvajajo skupne obhode ter nadzore mirujočega prometa in javne varnosti.

Občina uvaja še eno območje s plačljivimi parkirišči

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...