29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoObčina uvaja še eno območje s plačljivimi parkirišči

Občina uvaja še eno območje s plačljivimi parkirišči

S prvim septembrom se bo na parkiriščih od Knjižnice Toneta Seliškarja do vključno urejenega parkirišča nad Parkom kulture vzpostavilo plačljivo parkiranje.

Obiskovalci pa bodo še vedno za kratek čas lahko parkirali tudi brezplačno, pravijo na občini, saj bo prve pol ure, tako kot pri bolnišnici, brezplačno.

Plačljivo med delavniki med 7. in 16. uro

Cena parkiranja bo enaka kot na že vzpostavljenih conah parkiranja, torej prvih 30 minut brezplačno, vsako nadaljnjo uro pa bo cena parkiranja 50 centov. Parkiranje bo plačljivo zgolj med delovniki (pet dni v tednu), med 7. in 16. uro, med tem, ko bo po 16. uri in čez vikend parkiranje ostalo brezplačno.

Na občini ocenjujejo, da z novim ukrepom olajšali parkiranje tistim, ki se odpravijo po opravkih: “Glede na to, da na tem območju ni potreb po dolgotrajnem parkiranju, bodo parkirišča na voljo obiskovalcem, zaradi pol ure brezplačnega parkiranja pa ne pričakujemo iz naslova parkirnin večjega prihodka.”

Da tudi okoliški prebivalci večstanovanjskih stavb s tem ne bodo prikrajšani, so prepričani na trboveljski občini. V ta namen so tudi iz sistema plačljivih parkirnin izpustili območje od naslova Rudarska cesta 1a do naslova Ulica 1. junija 23.

Parkirni režim se tako spreminja v skladu s Celostno prometno strategijo Občine Trbovlje, izdelano leta 2017.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...