1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoRazpis za prvi gasilski poligon v Zasavju napoveduje gradnjo v prihodnjem letu

Razpis za prvi gasilski poligon v Zasavju napoveduje gradnjo v prihodnjem letu

Gasilska zveza Slovenije je prejšnji teden na portalu javnih naročil objavila javno naročilo za gradnjo regijskega gasilskega poligona v Zagorju ob Savi.

Občina Zagorje ob Savi je za ta namen že pred časom zagotovila občinsko zemljišče v Evroparku, ki ga je gasilcem dala v 99-letni brezplačni stavbni najem, s čimer se je strinjal tudi občinski svet. Naložbo, vredno okoli milijon evrov, bosta financirala Ministrstvo za obrambo in Gasilska zveza Slovenije.

Zamuda pri projektu

Četrti tovrstni poligon v Sloveniji bo prvi v Zasavju. Temeljni kamen je bil položen že v avgustu leta 2020. Gradnja je bila načrtovana leto kasneje, a se je zataknilo.

Kot pove predsednik Gasilske zveze Zasavje Ivo Potočnik je to tretji tovrsten razpis. Prva dva sta bila neuspešna zaradi premalo zagotovljenih finančnih sredstev. Za prvi razpis je bilo pripravljenih približno 450 tisoč evrov, na katerega se je prijavil zgolj en izvajalec. Na drugem razpisu pa je bilo na mizi okoli 700 tisoč evrov, a je takrat gasilska zveza Slovenije projekt ustavila. Kot se glasi že stari rek “v tretje gre rado” pa je Ministrstvo za obrambo v tem letu zagotovilo skoraj milijon evrov (950 tisoč), da se projekt dokončno realizira. V načrtu sta poleg Zagorju, vključena še dva poligona – Krško in Žužemberk.

Začetek del je napovedan za prihodnje leto, je še povedal Potočnik, zaključek del pa bo narekovala izgradnja stolpa, ki je najzahtevnejši del projekta. Več bo znanega že v začetku meseca decembra, ko bodo na gasilski zvezi Slovenije odprli ponudbe vseh prijavljenih izvajalcev in izbrali najboljšega ponudnika.

FOTO: Zasavski gasilski poligon ter še nekaj pridobitev

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...