-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Zasavski gasilski poligon ter še nekaj pridobitev

-- OGLAŠEVANJE --

Med 17 poligoni, ki naj bi jih Gasilska zveza Slovenije zgradila v regijah, je tudi gasilski poligon v Zagorju, na mestu katerega se obeta še nekaj drugih pridobitev. 

Trenutno so zgrajeni trije poligoni, po sklepu poveljstva GZS je potrjenih še sedem lokacij – med njimi tudi Zagorje, ki bo na vrsti med prvimi štirimi. Je pa čas začetka del odvisen od pridobljenega gradbenega dovoljenja. Cilj je, da so poligoni zgrajeni čimprej, nam pove Dušan Vižintin iz Gasilske zveze Slovenije, kjer bodo delno financirali izgradnje. Vso dokumentacijo do gradbenega dovoljenja mora urediti občina ali regije, še izvemo.

Prihodnje leto naj bi postavili gasilski poligon

Občina Zagorje je trenutno v usklajevanju projektne dokumentacije, v tem letu naj bi dokončali DGD dokumentacijo in pridobili gradbeno dovoljenje. V letu 2021 načrtujemo, pravi Matej Drobež iz zagorske občine, da se bo gradnja začela in tudi končana. Po izkušnja zveze sama izgradnja poligona traja slabe pol leta.

Zemljišče za regijski gasilski poligon so Zagorjani že pripravili in bo komunalno opremljeno. Naročena je parcelacija, da bo zemljišče območje načrtovanega poligona dobilo svojo parcelno številko, ker bo občina za izgradnjo Gasilski zvezi Slovenije podelila stavbno pravico.

Drsališče, sanitariji in igrišče za odbojko

Vrednost poligona, ki bo umeščen med območjem Ekonomsko poslovne cone Zagorje in Evroparkom (tudi na območju obstoječega drsališča) brez parcele in dokumentacije se vrti okoli 400 tisočakov. Bodo pa vsi poligoni v Sloveniji enaki, saj so grajeni na osnovi tipskega projekta, ki se bo prilagajal glede na smiselno umestitev v prostor.

Poleg osrednjega zasavskega gasilskega poligona bo Občina Zagorje na ta prostor za stalno umestila drsališče ter uredila nujno potrebne sanitarije. Župan Matjaž Švagan nam zaupa še, da se obeta tudi igrišče za odbojko.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --