11.4 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualnoRavnateljski stolček naj zasede mlajši ...

Ravnateljski stolček naj zasede mlajši …

…pravi po 18-ih letih ravnateljevanja Bronislav Urbanija, ki se je odločil, da je čas da mesto v svoje dobro in dobro šole prepusti drugim. Prvi razpis je padel v vodo, zato bodo učitelji še enkrat izbirali novega ‘šefa’.

bronislav urbanija

Prvi razpis padel v vodo

Na razpis za ravnatelja osnovne šole Toneta Okrogarja so se prvič prijavili štirje kandidati, vendar pa je bila vloga enega od kandidatov, sicer učitelja na omenjeni šoli, nepopolna in so jo po nasvetu ravnateljskega servisa zavrnili. Po pridobitvi mnenja ministrstva, ki je odločili ravno nasprotno, pa je Svet Zavoda šole določil ponovitev razpisa.

Vloge novih kandidatov so odpirali v prejšnjem tednu in po besedah ravnatelja Bruna Urbanije, so se nanj prijavili trije. O imenih ne želi govoriti, je pa pojasnil, da ena od vlog zopet ni popolna in po neuradnih informacijah smo izvedeli, da je nepopolno vlogo oddal kandidat, ki že v prvem krogu ni oddal popolne prijave.

Danes je le ta dopolnil svojo ponudbo in po potrditvi sveta šole morajo določiti datum za nove oziroma ponovne predstavitve, na katerih bodo kandidati učiteljem predstavili svojo vizijo delovanja šole in odgovarjali na njihova vprašanja.

Ravnatelj v odhajanju želi, da njegovo mesto prevzame nekdo, ki šolo dobro pozna. Na razpis sta se namreč prijavila dva notranja kandidata in kandidatka iz Štajerske. ‘Bil sem pri odpiranju ponudb in moja želja je, da ostane eden iz kolektiva. In tudi kolikor poznam, bo eden od notranjih članov nov ravnatelj ali ravnateljica.’ je za ZON pojasnil Bronislav Urbanija.  Kot dolgoletni delavec zagorske šole, pa ravnatelj ne namerava šole popolnoma zapustiti. Želi delati in ustvarjati skupaj z novim vodjem, ki mu bo pomagal in z njim delil vse svoje izkušnje, saj kot je še dodal, kandidati niti ne vedo, kaj ravnateljsko mesto pomeni. So pa vsi prijavljeni zagotovili, da drastičnih sprememb ne bo in bodo dosedanjo vizijo peljali naprej.

OŠ Toneta Okrogarja

Zakaj ravnatelj odstopa?
‘Bil sem izredno presenečen, ko sem objavil, da ne bom kandidiral. Odzivi so bili izjemno dramatični in želje tako učitelje, staršev in občine, da ponovno kandidiram. Dejansko pa sem se tako odločil in od tega nisem odstopil.’ Urbanija želi, da bi takšna praksa postala pogostejša. Naj na vodilna mesta pridejo mlajši, pa ne le v šolah, kot je še dodal, tudi v politiki bi morali mesta prevzeti mlajši.

SORODNI ČLANKI:

Govorice o nepravilnostih pri gradnji vrtca SMRKCI.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...