Ravnateljica vrtca odstopila, ostaja še do zadnjega meseca v letu

0
11955
Mojca Perić in Marko Funkl

Odstopila je ravnateljica Vrtca Hrastnik Mojca Perič. Gre za osebno odločitev, je pojasnila za naš portal. Na mestu ravnateljice bo ostala do decembra, kot zaposlena pa zaenkrat še ostaja v hrastniškem vrtcu. 

Ravnateljica je poleg svojega rednega dela vpisala tudi podiplomski študij in trenutno vidi svoje poslanstvo v bolj strokovnih vodah. “Vodstvena funkcija zavzame veliko energijo in treba je bilo pretehtati kaj ja in kaj ne.” Njen odstop ne pomeni, da se nikoli več ne vidi na mestu ravnateljice. Le trenutno ji ob študiju, otroku in zahtevnosti ravnateljevanja drugega ne ostane, je sklenila.

Prepričana je, da vrtec zapušča v dobrem stanju. “Smo kar vodilni kar se tiče Erasmusovih projektov, preko katerih smo dobili res veliko stvari in se ogromno naučili,” pojasnjuje Perič, ki nadaljuje že šesti tovrsten projekt. Naša sogovornica ob tem spomni še na Erasmusove dneve, ki bodo izvedeni letos, kjer bodo predstavili, kako delo z Erasmusom poteka. V vrtcu si želijo, da bi z ostalimi lokalnimi zavodi sklenili konzorcij in se skupaj udeleževali programov, zaradi katerih lahko bogatijo svoje znanje in opremo.

O odstopu je ravnateljica med prvimi seznanila tudi župana Marka Funkla, ki je z razumevanjem njeno odločitev sprejel. “Zelo dobro smo sodelovali,” je dejal in pojasnil, da v imenu ustanovitelja obžaluje njen odstop, ga pa razume.

Vrtec Hrastnik z novo ravnateljico