20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoRadečani prvi v Sloveniji prejeli pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Radečani prvi v Sloveniji prejeli pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Zdravstvo je ključnega pomena za vsako družbo. Zato je potrebno poskrbeti tudi za zaposlene v zdravstvu, da bi še bolje opravljali svoje poslanstvo. Prav iz tega razloga so se v ZD Radeče odločili za pristop h krovnemu certifikatu Družbeno odgovoren delodajalec, ki pokriva vsa štiri področja certificiranja: usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, izvajanje aktivnosti za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, medgeneracijsko sodelovanje ter varnost in zdravje pri delu.

V okviru postopka certificiranja so med drugim uvedli dodatne bonitete za povečanje socialne varnosti zaposlenih, izobraževanje vodij s področja medgeneracijskega sodelovanja, politiko izklapljanja elektronskih naprav in varčno osvetlitev.

Po besedah direktorja Francija Čeča bodo prizadevanja šla v smeri pridobitve naslednje stopnje – naprednega certifikata, saj želijo, da so zastavljeni ukrepi vpeljani skladno z načrtom implementacije in da dosežejo cilje na tem področju. Zdravstvene organizacije s pridobitvijo certifikata izboljšajo obstoječe prakse obvladovanja tveganj, okrepijo ugled v javnosti, privabijo in zadržijo boljši kader, ki je na zdravstvenem področju deficitaren, ter svoje poslovanje oblikujejo bolj vzdržno in odgovorno do vseh deležnikov, zlasti zaposlenih.

»V našem zdravstvenem domu dajemo velik poudarek zaposlenim. Prepričani smo, da se še posebej na področju zaposlovanja s pomočjo družbene odgovornosti povečujejo pripadnost, vključenost, udeležba, inovativnost in morala zaposlenih. Manj je absentizma in fluktuacije, izboljšata se varnost in zdravje zaposlenih. Vse to je pomembno tudi zato, ker prinaša boljši odnos z lokalno skupnostjo, zmanjšuje stroške, veča ugled zavoda, pripomore pri zadovoljstvu uporabnikov,« pravi Franci Čeč, direktor ZD Radeče in dodaja, da je skrb za zaposlene še posebej pomembna v času epidemije koronavirusa: »Naše delo se je v tem času močno spremenilo. Zavedamo se, da je bitka s koronavirusom tek na dolge proge in da še potrebujemo fizično in psihično kondicijo. Za zaposlene tako vsak dan na naši spletni strani objavimo članek s področja pozitivne psihologije, s čimer želimo spodbujati samozavest, optimizem, upanje in psihološko odpornost.«

Organizacije na področju zdravstva ne morejo vplivati na plače zaposlenih, ker je plačni  sistem že postavljen. Lahko pa vplivajo na organizacijsko kulturo, ki zaposlenim nudi  podporo v težavnem delovnem okolju, ki ga je novi koronavirus še dodatno otežil, saj so zaposleni odgovorni za lastno kot tudi za varnost in zdravje uporabnikov. Zaposleni tako potrebujejo delovno okolje, ki jim omogoča ustrezno varovalno opremo, nudi podporo ter jim pomaga pri usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...