-- OGLAŠEVANJE --

Radečani bodo imeli še naprej svojega predstavnika v parlamentu

-- OGLAŠEVANJE --

Med devetnajstimi kandidati, ki so bili na glasovnicah volilnega okraja Laško, kamor spada občina Radeče, so bili v naboru letošnjih kandidatov za poslance v Državnem zboru Republike Slovenije štirje občani Radeč – dve ženski in dva moška. Preboj do poslanskega mesta je uspel le enemu.

Matjaž Han bo poslanec tudi v bodoče

Tako so pokazali rezultati nedeljskih volitev. Kandidat Socialnih demokratov Matjaž Han tako nadaljuje svojo politično kariero, poslansko mesto zaseda že vse od leta 2004 in kot je razvidno iz izida glasovanja, bo tako tudi prihodnja štiri leta.

Poleg Hana, ki se mu je edinemu iz radeške občine uspelo uvrstiti med poslance, so se na glasovnici znašli še trije občani Radeč: Antonio Dijaković kot kandidat Resni.ce, Tina Kolar kot kandidatka Levice in kandidatka Nestrankarske ljudske liste civilno-družbenega povezovalnega gibanja Zdrava družba Natalija Potočnik.

V občini Radeče je bilo vzpostavljenih 10 volišč, vseh volilnih upravičencev pa je po podatkih Okrajne volilne komisije Laško na območju radeške občine 3.497.

Izid glasovanja za radeške kandidate

Na vseh radeških voliščih je bilo v glasovalne zaboje vloženih največ glasovnic s podporo domačinu Matjažu Hanu

Kot navaja Državna volilna komisija, so Matjažu Hanu namenili 1.861 volilnih glasov (zbral je 18,09 odstotno podporo), Antonio Dijaković je prejel 316 glasov ali 3,07 odstotka, Tina Kolar 298 in Natalija Potočnik 140 glasov.

Povsem novi imeni, ki sta želeli poslanski sedež, sta Potočnikova in Dijaković, medtem, ko se je Kolarjeva podala v boj drugič zapovrstjo, kajti kandidirala je že na državnozborskih volitvah leta 2018 – na isti listi kot tokrat.

Izsek iz pregleda rezultatov volitev v volilnem okraju Laško; vir: Državna volilna komisija

SORODNI ČLANKI:

Dobrih 30 odstotkov je preštetih, v Zasavju kaže na 2 poslanca

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --