today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoPse na vrvico, iztrebke v koš! Redarji napovedujejo nadzor v zagorskih parkih

Pse na vrvico, iztrebke v koš! Redarji napovedujejo nadzor v zagorskih parkih

S prihodnjim tednom bodo zasavski redarji spremljali red pasjeljubcev. Na območju mestnega parka, evroparka in na drugih večjih javnih površinah se bo izvajal poostren nadzor nad vodenjem psov. 

100 evrov za nepospravljen iztrebek, 200 za neprivezanega psa

Od ponedeljka do petka Medobčinsko redarstvo napoveduje poostren nadzor. V 11. členu Odloka o javni snagi čiščenju in urejanju javnih in drugih površin na območju občine Zagorje ob Savi so navedene prepovedi v zvezi z vodenjem psov (uporaba povodca) in puščanjem iztrebkov, za katere je predpisana globa v višini 100 evrov za lastnika, ki za psom ne odstrani iztrebkov.

Da mora biti pes na povodcu navaja Zakon o zaščiti živali, ki določa, da mora skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Ob neupoštevanju lahko redarji ali policisti izdajo plačilni nalog v višini 200 evrov.

“Občane pozivamo, da na javnih površinah pse vodijo na povodcih, odstranijo iztrebke, ter spoštujejo prepovedi in omejitve pri vodenju v parku,” že vnaprej pozivajo redarji, ki bodo v naslednjem tednu bolj intenzivno spremljali lastnike živali v zagorskih parkih.

Kaj pravijo redarji po nadzoru nad pobiranjem pasjih iztrebkov

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...