-- OGLAŠEVANJE --

Prvih 10 že dobilo zaposlitev

-- OGLAŠEVANJE --

18 zaposlitev so si zadali za cilj do septembra 2018, a je le v nekaj mesecih delo dobilo že 10 mladih, vključenih v projekt Ključ, ki ga koordinira Mladinski center Trbovlje.

Izziv namesto suhoparnih prošenj

Sprememba procesa zaposlovanja iz pasivnega v aktivnega je prepričala tudi radeško podjetje 4kidsandus, ki je mladim, ki so si želeli delati v njihovem podjetju, pripravilo izziv. “Nam je bil tovrsten način iskanja sodelavca boljši od prebiranja suhoparnih prošenj. Zato smo sodelujoče postavili pred konkreten problem našega podjetja in kandidati so ga morali rešiti. Tako smo dobili sliko, ali so kandidati primerni. Zagotovo bomo na tak način še iskali nove sodelavce,”  pravi Vanja Rainer iz podjetja 4kidsandus.

Rainerjevo je med osmimi sodelujočimi na izzivu najbolj prepričala Tanita Hohnjec, ki jim je pripravila marketinški načrt: “Podjetje 4kidsandus sem spremljala že prej, izziv pa je bil zelo praktičen, kar mi je bilo super, saj sem se res lahko vživela v procese branže in napisala, kako si jaz predstavljam delo tukaj.”

Tanita Hohnjec in Vanja Rainer

Odziv nad pričakovanji

Rada Drnovšek

“Odziv mladih je nad pričakovanji. Od 100 načrtovanih sodelujočih jih je v projekt, ki poteka od septembra 2016 do septembra 2018, vključenih 83 mladih iz Zasavja in savinjske regije, 10 se jih je že zaposlilo. Trenutno novih vključitev ne načrtujemo, prostor pa bo v naslednjem letu. Zdaj po nasvetu ministrstva, naj ne presegamo kazalnikov, vlagamo v 70, že vključenih mladih,” je povedala Rada Drnovšek iz Mladinskega centra Trbovlje.

2.400 ur usposabljanj v enem letu

Zanje pripravljajo specifična, 20 do 40 urna usposabljanja, ki so odgovor na potrebe gospodarstva in na potrebe mladih. Nekatera usposabljanja predlagajo mladi sami. Od novembra lani so že pripravili ali še bodo izdelavo spletnih strani, uporabo Linkedina, marketing, računalništvo, šivanje, kuhanje, pripravo na izpit iz upravnega postopka, …

Iščejo podjetja, ki bi preizkusila nov model zaposlovanja

“Na leto bomo pripravili okoli 2.400 ur usposabljanj, eno na mesec. Poleg tega deluje tudi klub Ključ, kjer se sodelujoči dvakrat mesečno učijo mehkih veščin, denimo retorike, pogajanj, izdelave video CV-ja, …,” je razložila Drnovškova in dodala, da vseskozi iščejo pogumna podjetja, ki bi preizkusila in sooblikovala nov inovativen model zaposlovanja: “To seveda ni pogoj; enega od sodelujočih, ki smo ga povezali s podjetjem, so denimo zaposlili brez izziva.”

SORODNI ČLANKI:

Trboveljčani do 185.000 evrov za mlade brezposelne

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --