-- OGLAŠEVANJE --

Prvi MEPI šoli v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski dijaki, vključeni v Program mednarodno priznanje za mlade – MEPI, bodo v petek, 27. januarja, ob 16.30, v prostorih Steklarne Hrastnik prejeli bronasta priznanja za dosego zastavljenih ciljev na področju prostovoljstva, veščin, športa in odprave.

Program Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznani mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Tako mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja. Do danes je v programu sodelovalo več kot 9 milijonov mladih iz več kot 140 držav.

Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in Srednja šola Zagorje sta prvi šoli v Zasavju, ki sodelujeta v projektu MEPI, zato so priznanja, ki so si jih dijaki zaslužili že v začetku lanskega septembra, ko so uspešno ‘preživeli’ dvodnevno odpravo, prva v zasavski regiji. “Verjamem, da nam bodo podlagi dobre prakse sledile tudi druge šole in bodo že naslednje leto sledila nova priznanja,” pravi ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak.

Foto: arhiv STPŠ

Dijakom nagrada prostovoljstvo, veščine, šport in odpravo

Priznanje, ki ga pridobijo udeleženci, je nagrada za njihovo vztrajnost na področju prostovoljstva, veščin in športa ter uspešno izvedeni samostojni odpravi (preživetje). Bronasti sledita še zahtevnejši srebrna in zlata stopnja, ne da se jih preskakovati. Program zahteva vztrajnost, razmišljanje o sebi in svoji vključenosti v družbo. Ni množičen, tudi do priznanj ni zelo enostavno priti, zato je priznanje toliko večji dosežek.

Steklarna Hrastnik je podpornica MEPI in je letos zasavskim dijakom, ki so se potegovali za mednarodno priznanje, zagotovila opremo za odpravo. Oprema bo služila vsem, pravi Bizjakova, ki se bodo programu priključili v naslednjih letih. Mentorstvo učiteljev, mentorjev in inštruktorjev, pa je popolnoma prostovoljno in neplačano.

SORODNI ČLANKI:

Sodelujoči dijaki v Mepi-ju združili prijetno s koristnim

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zagnani mladi, polni idej v ZMŠT Trbovlje

Benjamin Murn je bil s pomočjo mladinske delavke Tjaše Golob uspešen na Movitovem razpisu za sofinanciranje dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih 2024, ki...
-- OGLAŠEVANJE --