-- OGLAŠEVANJE --

Prve zasavske stiske že jeseni ob podražitvah, velik porast vlog v Hrastniku

-- OGLAŠEVANJE --

“Že v jesenskem času je bilo zaznati višje cene kurjave (drva so se iz 55-60 evrov/m³ podražila na 65-70 evrov/m³); opažamo tudi bistveno višje poračune elektrike zaradi ogrevanja,” so pojasnili na CSD Zasavje in dodali, da je iz pogovorov moč razbrati zaskrbljenost njihovih uporabnikov.

Skrbi jih, kako bodo lahko stroške krili – predvsem tisti, ki imajo urejeno daljinsko toplotno ogrevanje. Tudi če imajo v stanovanju le denimo 20 stopinj, je ogrevanje zelo visok strošek. “Kot razlog za višje položnice, poleg višanja cen energentov navajajo slabo izolirane napeljave do objektov, prazna vmesna stanovanja in slabo izolacijo objektov,” še opisuje Rok Zupanc, direktor CSD Zasavje.

V Hrastniku povečano število vlog za pomoč

Ker so dohodki ostali nespremenjeni, življenjski stroški pa so se precej povišali, je veliko uporabnikov CSD Zasavje v hudi stiski.

Najbolj opazna razlika je v občini Hrastnik. V mesecu decembru so namreč na Enoti Hrastnik v primerjavi s prejšnjimi leti, prejeli večje število vlog za pomoč pri ogrevanju, kar nakazuje na slabšo socialno sliko občanov.

“V naslednjih mesecih pa na vseh enotah pričakujemo bistveno povečano število vlog predvsem s strani vlagateljev večstanovanjskih objektov, ki imajo urejeno daljinsko toplotno ogrevanje in večstanovanjskih objektov z individualnim ogrevanjem (plin, elektrika),” realno gledajo naprej na zasavskem centru za socialno delo.

Rok Zupanc, direktor CSD Zasavje

“Na Enoti Zagorje ob Savi v tem trenutku še ne beležimo porasta upravičencev do izredne denarne socialne pomoči,” pove Zupanc in nadaljuje s pojasnilom: “Letošnje število prejemnikov v navedenem obdobju je namreč malenkost nižje od lanskega, je pa kot glavni razlog za dodelitev izredne pomoči v vlogi naveden strošek ogrevanja, kar je glede na sezono v skladu z pričakovanji. Eden od razlogov, zakaj do sedaj ni bilo porasta vlog na Enoti Zagorje, je tudi dejstvo, da so zaenkrat cene centralnega ogrevanja podjetja KOP Zagorje ostale nespremenjene.”

SORODNI ČLANKI:

CSD Zasavje: Hujše stiske, več nasilja, več prijav zanemarjanja otrok

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --