28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoPrve brezplačne vožnje z novim vozilom po Litiji in Šmartnem

Prve brezplačne vožnje z novim vozilom po Litiji in Šmartnem

Ta teden je po litijskih ulicah zapeljalo novo vozilo brezplačnega prevoznika za starejše. V Litiji in Šmartnem pri Litiji so se odločili za projekt Sopotniki, s katerim omogočajo dostop do vseh javnih in drugih storitev, ki so potrebne za dostojno in zdravo življenje v starosti (zdravstvo, trgovine itd.). Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh generacij in poklicev in so srce organizacije. Ti v svojem prostem času sedejo za krmilo službenega vozila in zapeljejo starejše po opravkih. Prostovoljci pa niso le vozniki, so tudi družabniki – so uho, ki prisluhne življenjskim modrostim starejših.

Sopotniki omogočajo aktivno, vključeno in kakovostno življenje  starostnikov na način, da se s strani družbe počutijo vključene in zaželene. Ustvariti želijo socialne povezave in prijetne izkušnje starostnikom.

Občina Litija je skupaj z Občino Šmartno pri Litiji in Zavodom Sopotniki kupila novo vozilo v vrednosti dobrih 18.500 evrov. Za mesečni najem bodo tako odšteli 278,28 evrov in za zavarovanje še dodatnih 49,48 evrov. Na občinah ocenjujejo, da bodo mesečni stroški delovanja okoli 3500 evrov.

FOTO: Nova šola z vrtcem in večnamensko dvorano v Hotiču

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...