-- OGLAŠEVANJE --

Prve aktivnosti na Ledenici že v kratkem

-- OGLAŠEVANJE --

Načrti in potrebna dokumentacija za ureditev trboveljske Ledenice so pripravljeni. Papirji zdaj čakajo v predalu na primeren razpis.

Na Ledenici naj bi v prihodnjih letih nastal rolkarski park z večnamenskim prostorom in razgledno ploščadjo, otroško igrišče s sprehajalnimi potmi in brvjo, ki bo povezala levo in desno stran Trboveljščice. Predvidena so tudi nova parkirna mesta.

Letos le manjša popravila

Takoj, ko bo vreme toplejše, pravijo na občini Trbovlje, bodo poligon na Ledenici popravili in postavili nadstrešnico. V ta namen je rezerviranih 11.500 evrov.

“V prihodnje pa bo potreben konkretnejši poseg na tem območju, saj je prav, da je tudi zgornji del mesta urejen in primerne za prostočasne aktivnosti bližnjih stanovalcev in uporabnikov ‘skate’ površin,” se zavedajo na občini Trbovlje.

Na primeren razpis še čakajo

Za pripravo projektne dokumentacije, začete v letu 2015 in zaključene v začetku leta 2017, in odkupe nekaterih delčkov zemlje na tem območju, je občina namenila okoli 55.000 evrov. “Zadeva je trenutno tako daleč, da je že pripravljena, če se v naslednjih letih odpre razpis, ki bo sofinanciral izgradnjo infrastrukture v takšnem obsegu, kot je Ledenica,” pravijo na občini.

SORODNI ČLANKI:

Tudi v zgornjih Trbovljah bodo urejali

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --