-- OGLAŠEVANJE --

Prva prenova na zagorski železniški, nadhod za pešce tudi v Hrastniku in Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Od prihodnjega leta pa vse do 2026 bodo prenovili zasavske železniške postaje. Prva na vrstnem redu bo železniška postaja Zagorje, so nam sporočili z direkcije za ceste. Vse tri naj bi dobile nadhode nad železniškimi tiri. 

13 milijonov za zagorsko in slabih 10 za trboveljsko in hrastniško skupaj

Kot rečeno – najprej je predvidena nadgradnja železniške postaje Zagorje, sledili bosta železniški postaji Trbovlje in Hrastnik. Idejne zasnove za prenove so bile izdelane lani, trenutno pa so v izdelavi izvedbeni načrti, ki bod prinesli tudi vizualizacije. Te bodo na ogled že v letošnjem letu.

Glede na pripravljene idejne zasnove, so na direkciji prišli do zaključka, da bi za nadgradnjo zagorske železniške postaje potrebovali 13,2 milijona evrov. Za postajo Trbovlje 4,6 in za Hrastnik 4,9 milijonov evrov.

Na vseh treh železniških postajah je predvidena gradnja nadhoda za potnike na novo peronsko infrastrukturo, ki bo prilagojena funkcionalno oviranim in invalidnim osebam ter kolesarjem, uredile se bodo čakalnice. Sledi tudi ureditev tirnih, signalnovarnostnih in telekomunikacijskih ter elektro energetskih naprav. Na železniški postaji Zagorje bo zgrajeno tudi novo večje parkirišče, s približno 90 mest, na železniški postaji Hrastnik pa bo urejeno obstoječe parkirišče.

“Nadgradnje železniških postaj bodo zaključene predvidoma do leta 2026,” še obljubi Leonida Klasinc iz direkcije.

Cesta “čez hrib”, prenovljena železniška postaja, galerija Zagorje-Litija …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --