12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoProstora bi lahko zmanjkalo že prihodnje leto

Prostora bi lahko zmanjkalo že prihodnje leto

Na zagorskem pokopališču že lep čas primanjkuje mest za pokop, smo izvedeli na ponedeljkovi občinski seji.

Občina je sicer že pristopila k reševanju problema, idejna zasnova za širitev pokopališča je pripravljena, so nam zagotovili. Občina Zagorje je izdelala zasnove in po ocenah direktorja Komunale Zagorje Sandija Grčarja so dobro narejene in bo »zelo zadovoljen, ko bo do realizacije prišlo.«

Grčar: »Mest primanjkuje, na kar opozarjamo že več let.«

A kdaj? Mest je le še za kakšno leto, dve, v najboljšem primeru tri, opozarja Grčar. Zakonodaja pa občinam nalaga, da morajo pokopališča imeti mest za nadaljnjih 30 let.

Direktor Komunale Zagorje, Sandi Grčar.
Direktor Komunale Zagorje, Sandi Grčar.

Komunala upravlja z zagorskim pokopališčem in sedmimi lokalnimi pokopališči. Težava je na glavnem zagorskem, kjer bo potreben odkup dodatnega zemljišča in širitev, nekaj podobnega pa bo potrebno tudi na pokopališču v Šentlambertu. »Že od leta 2008 vsako leto pišemo in opozarjamo občino, da naj odkupi oziroma razširi pokopališče, kot tudi odkupi zemljišče za Šentlambert« pravi Grčar, ki je prepričan da kot upravljalci več ne morejo storiti.

 

O pomanjkanju mest na pokopališču je bila pred časom polemika tudi v Hrastniku. Več TUKAJ!

pokopališče zagorje5, vežicaNa zadnji seji je svetnica Desusa Anica Ule Maček opozorila tudi na dotrajane poti na pokopališču, ki so pogosto zaradi same lege tudi nevarne. Da so veliko tega že popravili, odgovarja direktor Komunale in letos na novo prepleskali mrliške vežice: »Poti se urejajo sproti, kolikor lahko in upam, da bo vsaj tako dobro še naprej kot je bilo do sedaj«.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...