-- OGLAŠEVANJE --

Načrt, ki bo omogočil novosti Evroparka

V Zagorju so nekdanje rudniške površine že pošteno »predelali« in vzpostavili športno rekreacijske površine primerne zajete v skupno ime Evropark. A obeta se še marsikaj novega.

-- OGLAŠEVANJE --

Spomnimo, pred časom so Zagorjani brezplačno s strani države dobili še nekaj zemljišč, ki prav tako spadajo v Evropark in načrti za uporabo le teh so že v pripravi. Na občini Zagorje planirajo vzpostavitev dodatnih odprtih športno rekreacijskih površin in površin za sprostitev, vključno z ureditvijo obstoječega vzletišča Ruardi, postavitev objektov za potrebe funkcioniranja športno rekreacijskih površin ter gradnjo gospodarske javne infrastrukture in priključkov nanjo.
evropark (12)_1024x768Občinski svetniki bodo v začetku tedna sprejemali prostorski načrt, ki je podlaga za izvedbo novosti in   podlaga za pripravo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenih dovoljenj.

Evropark ostaja zelen

Še vedno bo Evropark sestavljen večinoma iz zelenih površin, obljubljajo na občini, kjer želijo ohraniti primestno rekreacijsko območje, namenjeno športu, rekreaciji in oddihu na prostem. »Načrtovane stavbe se uporabljajo zgolj kot servisni objekti športnim aktivnostim in dejavnostim« zatrjujejo.

evropark (13)_1024x768
Osrednji del parka bo zeleni del prepleten s potmi, drugo območje naj bi bilo vzletišče, kjer je načrtovan razvoj obstoječe klubske ter nove podjetniške dejavnosti. V urbanem delu pa naj bi uredili različna športna igrišča, med drugim tudi kolesarski pump track, arheo kamp ter doživljajski arheo park, knjižnico na prostem, bar in čajnico, površino za izpust psov,  sankališče in otroško smučišče z žičnico, pustolovski park, piknik prostor in še mnoge druge površine.

FOTO: Prihodnost Evroparka

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --