5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Prihodnost Evroparka

FOTO: Prihodnost Evroparka

Predviden je nabor programov, ki bi jih Zagorjani v Evropark radi imeli. Podjetje Sava projekt je pripravilo strokovno podlago glede na pobude občanov, društev in druge zainteresirane javnosti.

Na občini trenutno pripravljajo prostorske in ureditvene akte, izvemo od direktorja Rudija Medveda, prihodnje leto pa naj bi pričeli z urejanjem infrastrukture. Nato se bodo lotili posameznih objektov po fazah. Pri financiranju na zagorski občini upajo na evropska sredstva.
 

Občanom bo strokovna podlaga na ogled 22. septembra 2015 v zagorskem gasilskem domu ob 17. uri.

Prve pobude in delavnice glede umeščanja vsebin v Evropark so bile že v letu 2011, občina je zainteresirano javnost še enkrat pozvala v letošnjem letu. Ideje in predlogi pa se začnejo pri najrazličnejših parkih, wellness centrih, kampih, downhill progi, amfiteatru, ledeni dvorani, čajnici, arheoKampu, hostlu. V Zagorju so znova izpostavili adrenalinski park, ki je, kot kaže, v Zasavju resnično zaželen, saj so ga že dvakrat omenili na otroškem in mladinskem parlamentu v Trbovljah, idejo zanj pa so poslali tudi stečajnemu upravitelju TET, da bi ga postavili kar na najvišji evropski dimnik.

Seveda pa so Zagorjani večkrat izpostavili tudi ureditev letališča in še nekaj predlogov, ki jih v slikovnem materialu najdete spodaj:


- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...