-- OGLAŠEVANJE --

Pripravlja se razpis za Vilo Barbaro, otvoritev v planu junija

-- OGLAŠEVANJE --

Nekdanja rudniška uprava se spreminja v Vilo Barbaro. Čeprav na zunaj ni videti bistvenih sprememb – niti jih ne sme biti, zaradi spomeniškega varstva – pa znotraj poslovne stavbe vse bolj svojo podobo dobivajo oskrbovana stanovanja.

Plan je, da bi v mesecu maju bila vsa dela zaključena in izdano uporabno dovoljenje. Junija bi Vilo Barbaro lahko tudi uradno predali svojemu namenu.

Že pred adaptacijo stavbe je družba Spekter preverila zanimanje za najem varovanih stanovanj na omenjeni lokaciji in izkazalo se je, da je interesa več kot dovolj. Stanovanja v Vili Barbari ne bodo naprodaj, namenjena bodo zgolj najemu, najemniki pa bodo morali ustrezati določenim pogojem.

Stanovanja so prostorna in svetla, nam zaupa direktor Stanislav Sotlar po ogledu objekta. V kratkem bomo notranjost prostorov pokazali tudi na našem portalu, da si bodo bodoči najemniki lažje predstavljali nova stanovanja.

Razpis bo objavljen v kratkem

Rekonstrukcija, ki je ves čas sledila zahtevam Zavoda za kulturno dediščino je bila malce dražja, kot je gradnja tovrstnih stanovanj, sploh v Zasavju. Vseeno pa na Spektru računajo, da bo interesa za vselitev dovolj, saj bodo prilagoditve, ki jih varovana stanovanja predvidevajo primerna za bivanje starejših oseb in invalidov.

Najkasneje v marcu bodo objavili razpis, preko katerega bodo tudi izbrani prvi stanovalci nekdanje rudniške lepotice, danes pa stanovanjskega kompleksa Vila Barbara.

Nekdanja rudniška uprava bo postala Vila Barbara z oskrbovanimi stanovanji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --