-- OGLAŠEVANJE --

Pripoved Tinkare, ki dela z Levjesrčnimi in smo jo objavili na ZON.si, izbrana kot zgodba leta

-- OGLAŠEVANJE --

Tinkara Anžur je simpatična mladenka iz Hrastnika, ki se je kot študentka specialne in rehabilitacijske pedagogike odločila, da bo del svojega prostega časa namenila otrokom, ki žalujejo. To so otroci, ki so izgubili nekoga bližnjega in jim v društvu Hospic namenjajo skupino Levjesrčnih, kjer mesečno izvajajo delavnice, srečanje in pogovore. Da od nje otroci dobijo vsaj pol toliko, kot ji dajo, si Tinkara želi za skupino Levjesrčnih.

Nagrajenci iz Zasavja

Zgodba o Tinkari in njenem prostovoljnem delu z žalujočimi otroki je bila prepoznana kot najboljša prostovoljska zgodba leta 2023. Nagrado, ki jo podeljuje Slovenska filantropija v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije, je tokrat pripadla portalu ZON.si in novinarki Neži Š. Grmšek.

Celotno zgodbo si lahko preberete TUKAJ.

V Kočevju so včeraj podelili nagrade tudi najbolj zaslužnim prostovoljcem in med njimi tudi naj prostovoljcu, zaposlenemu v javni upravi, Hrastničanu Timoteju Funklu, ki je zaposlen kot policist, aktiven pa še kot prostovoljni gasilec, član lovskega društva in drugih lokalnih organizacij. Naj prostovoljka zaposlena v javni upravi je postala županja Črne na Koroške Romana Lesjak.

Posebno priznanje za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju humanitarnega dela je prejel upravnik na policijski postaji Cerknica Luka Zalokar. Nagrado za naj mentorja in mentorico prostovoljcev sta prejela prostovoljka v programu Starejši za starejše Karlina Mermal in mentor ekipam prve pomoči iz Rdečega križa Slovenije Stojan Bolič. Za najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva v letu 2023 je bil nagrajen Unicefov projekt punčke iz cunj.

V Kočevju so podelili tudi nagrade junaki našega časa, ki jo je letos prejelo 39 osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov. Nagrado prostovoljstvu prijazne občine pa je prejelo 43 občin. Med njimi letos prvič tudi Občina Hrastnik, ponovno pa so svoje priznanje prevzeli Trboveljčani.

Na velik pomen prostovoljstva v družbi je opozorila tudi častna pokroviteljica dogodka predsednica Nataša Pirc Musar, ki se je ob tem zahvalila tudi lokalnim skupnostim, ki prostovoljstvo omogočajo.

Podeljeni so nazivi najzaslužnejšim zasavskim prostovoljcem

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --