28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoPrimoževi navijači že pripravljajo veliko presenečenje

Primoževi navijači že pripravljajo veliko presenečenje

Verjetno tudi vi že lep čas spodbujate našega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, ki na Vuelti kot vodilni v skupnem seštevku nosi rdečo majico in ohranja 45 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem Richardom Carapazom. Ker Primož je zasavski ponos!

Anita in Leopold Roglič, starša kolesarskega asa Primoža Rogliča.

Navijaško je seveda tudi v domu Primoževih staršev. Mama Anita in oče Polde svojega nepopustljivega Primoža spremljata vsako popoldne preko TV-ekranov, žal pa kaže, da velikega slavja po dirki po Španiji še nekaj časa ne bodo mogli pripraviti. “Lori in vnuk sta v Monacu in Primož se jima bo pridružil takoj, ko se bo lahko. S Primožem smo redno na zvezi, a sedaj je prednostno, da je osredotočen na dirko,” pripoveduje Polde Roglič.

Želi si, da bi sin vrhunsko formo ohranjal vsaj še nekaj let, je pa tudi res, da se v vrhunskem športu ne moreš izogniti poškodbam. “Njegova pisarna je nepredvidljiva cesta. Če bo zdrav, ga bomo na kolesu še dolgo videvali,” pravi Polde, ki pa za svoj hobi ne vozi kolesa pač pa motor.

Navijači pripravljajo presenečenje

Njegovi najbolj zvesti navijači se že pripravljajo, da ga bodo presenetili z ogromno rdečo majico, ki se bo pridružila dosedanjim simbolom, ki potrjujejo ponos, da imajo Strahovlje, zagorska občina in celotno Zasavje neumornega borca na kolesu. “Še kot skakalec je naredil nekaj treninga več, kot je bilo potrebno. In nikoli ni jamral. Vem, da je vrhunsko pripravljen,” je v pogovoru dejal Zvone Pograjc, nekdanji Primožev trener smučarskih skokov, ki ga zelo dobro pozna.

“Zanj navijamo seveda vsak dan in komaj čakamo, da se vnovič snidemo. Na dirki po Franciji smo ga na terenu spodbujali osem dni in se občasno lahko tudi pozdravili, tokrat pa nam je korona prekrižala načrte. A smo že v akciji, da mu pripravimo veliko rdečo majico. Držimo pesti zanj, čeprav se je treba zavedati, da bo dirke konec šele v nedeljo,” pravi Pograjc in med vrsticami spomni na zaključek Tour de France, ko ga je na kronometru premagal mlajši Tadej Pogačar.

Po padcu se je treba hitro pobrati

“Primož je športnik, ki se hitro pobere. Tega je navajen že od skokov. Seveda so porazi stres, pa vendar je treba naprej,” je pozitiven Pograjc, ki te dni še lovi lepe dneve za trening skokov s svojimi varovanci. In če ne prej, se nadeja, da bo Primož spet doma konec novembra ali decembra, saj se bo po Vuelti najverjetneje odpravil naravnost k svoji družini v Monacu.

Ste bili tam tudi vi? Takšen je bil čustveni utrinek Rogličevega sprejema leta 2018:

VIDEO: Čustven utrinek Rogličevega sprejema

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...