-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoPrihranite lahko 1.200 evrov

Prihranite lahko 1.200 evrov

30.000 evrov subvencij bo občina Trbovlje v prihodnjem letu namenila za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav.

Do nepovratnih finančnih sredstev pri postavitvi malih komunalnih čistilnih naprav, največ 1.200 evrov, bodo upravičene fizične osebe, ki so lastniki objektov in na tem naslovu tudi živijo ter imajo poravnane vse obveznosti do občine in komunale. Za vikende, zidanice ali objekte v najemu, subvencije ni mogoče dobiti.

Le za tiste izven območja aglomeracij

“Do denarja so upravičeni le tisti, ki živijo izven območja aglomeracij, torej tam, kjer izgradnja kanalizacije ni predvidena ali ni možna,” je pojasnila Katarina Conradi iz občine Trbovlje ob sprejemanju pravilnika za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav.

Subvencija se ne sme porabiti za novogradnjo ali za legalizacijo objekta, do nje ste upravičeni le enkrat in le za en objekt, sočasno pa mora biti ukinjena tudi greznica.

SORODNI ČLANKI:

Subvencije za male čistilne trenutno le v Zagorju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...