-- OGLAŠEVANJE --

Prenovljena atletska steza na stadionu v Radečah na račun loterijske srečke

-- OGLAŠEVANJE --

Največja športna površina na prostem v občini Radeče je bila – tudi na račun priliva iz naslova dobitne loterijske srečke – deležna prenove. Nogometni stadion, ki se nahaja ob Športni dvorani Radeče je bil namreč osvežen in s to jesenjo nudi povsem nov oprijem pod nogami zlasti atletom, kajti dosedanjo peščeno podlago je na atletski stezi zamenjala tartanska.

Učili so se na hrastniškem primeru

Pogled na atletsko stezo, preden so ji nadeli še bele črte

Poleg tega, da je prenovo finančno izdatno podprlo dejstvo, da je postala Občina Radeče bogatejša za 257 tisoč evrov ob tem, ko je Radečan postal lastnik dobitne loterijske srečke, je del k skupni stroškovni pogači primaknilo tudi uspešno kandidiranje na razpisu Fundacije za šport.

Javno naročilo, preko katerega so izbirali izvajalca del, so sicer morali izvesti dvakrat, saj je prvotna, sicer edina ponudba, presegala višino zagotovljenih sredstev. Po ponovljenem postopku se je pod izvajalca gradbenih del podpisalo domače podjetje Smer iz Jelovega.

mag. Matjaž Šušteršič

V sklopu prenove je, kot nam pove Matjaž Šušterčič iz Občine Radeče, atletska steza dobila novo sintetično (tartansko) prevleko, urejeno je bilo tudi odvodnjavanje. Odločitev za prenovo stadiona je že od samega začetka argumentirala tudi potreba po popravljenih nekaterih radiusih in izteku za šprinte – tekaška steza je namreč prekratka glede na usmeritve in zahteve, saj je krog dolg dobrih 350 metrov, steza pa ima napačne radije na krivinah ter prekratek iztek na kratkih progah. Vse navedeno je sedaj popravljeno, izboljšano, prenovljeno.

FOTOGALERIJA:

Odslej niti dež niti blato ne bosta več ovira!

Branko Suzić

Ob nogometnem stadionu dimenzij, ki nudi 0,5 hektarja igralne površine, imajo sedaj bistveno boljše pogoje za njihovo udejstvovanje predvsem atleti. “Najpomembnejša pridobitev je zagotovo dejstvo, da bodo odslej treningi mogoči in sprejemljivi v vseh letnih časih,” opisuje Stanko Renko iz Atletskega kluba Radeče, ki navede, da je bilo v času dežja in blata praktično neizvedljivo trenirati na peščeni podlagi domače steze na radeškem stadionu.

“Veliko sta s prenovo pridobila tudi Osnovna šola Marjana Nemca Radeče ter Vrtec Radeče,” sta poudarila tako Renko kot tudi Branko Suzić, predsednik Atletskega kluba Radeče, znotraj katerega se kali 35 mladih športnih upov.

Večina projekta že dokončno izvedena, nekaj malenkosti ostaja

Uredili so stadion s štirimi stezami za dolge proge, šest stez za tek na 60, 100 in 110 metrov, metališči za kroglo in kopje, uredili so splošno vadbeno površino. Šest kratkih prog so na zahodni strani stadiona potisnili proti brežini, na vzhodni strani so brežino preoblikovali tako, da je iztek v cilju teka za vse proge sedaj 15 metrov.

 

Brežine bodo ozelenili z avtohtonimi rastlinami z močnejšo koreninsko sestavo, na dnu pa bodo uredili drenažo.

Uradna otvoritev prenovljene atletske steze v Radečah bo v soboto, 30. septembra ob 13. uri.

Prvi večji dogodek na sicer še ne uradno odprtem prenovljenem stadionu je bila humanitarna nogometna tekma, na kateri so se pomerili člani Nogometnega kluba Radeče (sicer organizatorji prireditve) in slovenski glasbeniki – ter pred dobrim tednom dni z donacijami zbrali 1.450 evrov za prizadete v avgustovskih poplavah.

SORODNI ČLANKI:

Prenova športnega parka na Logu proti sklepnemu delu

Denarja od loto dobitka še niso unovčili

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --