4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoJagnjenica z novim asfaltom, pločnikom in razsvetljavo

Jagnjenica z novim asfaltom, pločnikom in razsvetljavo

Na projektu ukrepov za izboljšanje prometne varnosti v naselju Jagnjenica trenutno poteka usklajevanje z državo oziroma infrastrukturno direkcijo, nam je pojasnil radeški župan Tomaž Režun.

Terminski plan še niso dokončali, čakajo odgovor direkcije. Občina je projektno nalogo pripravila in jo posredovala na direkcijo, kjer obljubljajo, da bodo le to obravnavali še v tem mesecu. Ko v Radečah dobijo zeleno luč, lahko pripravijo projektno dokumentacijo za izvedbo.

Predvideno je, pojasnjujejo na DRSI, da bodo sočasno z izgradnjo pločnika na Jagnjenici iz naslova rednega vzdrževanja sanirane globinske poškodbe vozišča in da bodo vozišče v celotni dolžini, torej dober kilometer, tudi preplastili.

Občina bo vodila postopke in izvajalca izbrala z javnim razpisom, takrat bo znana tudi finančna konstrukcija, katere del bo tudi javna razsvetljava. Še pred izvedbo razpisa pa bosta občina in država sklenili sofinancerski sporazum.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...