11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoJagnjenica z novim asfaltom, pločnikom in razsvetljavo

Jagnjenica z novim asfaltom, pločnikom in razsvetljavo

Na projektu ukrepov za izboljšanje prometne varnosti v naselju Jagnjenica trenutno poteka usklajevanje z državo oziroma infrastrukturno direkcijo, nam je pojasnil radeški župan Tomaž Režun.

Terminski plan še niso dokončali, čakajo odgovor direkcije. Občina je projektno nalogo pripravila in jo posredovala na direkcijo, kjer obljubljajo, da bodo le to obravnavali še v tem mesecu. Ko v Radečah dobijo zeleno luč, lahko pripravijo projektno dokumentacijo za izvedbo.

Predvideno je, pojasnjujejo na DRSI, da bodo sočasno z izgradnjo pločnika na Jagnjenici iz naslova rednega vzdrževanja sanirane globinske poškodbe vozišča in da bodo vozišče v celotni dolžini, torej dober kilometer, tudi preplastili.

Občina bo vodila postopke in izvajalca izbrala z javnim razpisom, takrat bo znana tudi finančna konstrukcija, katere del bo tudi javna razsvetljava. Še pred izvedbo razpisa pa bosta občina in država sklenili sofinancerski sporazum.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...