26.8 C
Trbovlje
torek, 15. junija 2021
ZON.siAktualnoPrenovili bodo atletsko stezo in kmalu tudi ...

Prenovili bodo atletsko stezo in kmalu tudi …

Občina Hrastnik je skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport. Nekaj manj kot 50 tisoč evrov pridobljenih sredstev bo namenjenih prenovi atletske steze.

V športnem parku na Logu potekajo različne športne aktivnosti (nogomet, atletika, šolska telovadba, rekreativne vadbe …), izvaja se tako kakovostni, vrhunski kot rekreativni šport. Na občini se zavedajo slabega stanja: “Trenutno stanje atletske steze ne omogoča več kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze vse težje in posledično dražje.”

Peščeno stezo bo zamenjal tartan

Občina se je zato skupaj z javnim zavodom prijavila na razpis Fundacije na šport, z željo, da bi v primeru uspešne kandidature pridobili dodatna sredstva za obnovo in tako dotrajano peščeno stezo zamenjali za tartansko. Po uspehu na razpisu bosta tako občina in KRC Hrastnik v letošnjem letu pričela z urejanjem tega dela športnega parka, peščeno stezo pa bo zamenjala tartanska.

V letošnjem letu se bo prenovila atletska steza. Dela bodo obsegala geodetski posnetek stanja, vsa gradbena dela, ki predstavljajo pripravo osnovnega planuma, izvedbo drenaže za odvodnjavanje, drenažni tampon in izdelavo betonskih robnikov in kanalet. Po končanju gradbenih del pa sledi še izvedba vodoprepustnega asfalta in izvedba finalne PU tartanske podlage z izrisom črt na atletski stezi.

Že pred časom so nam na občini zaupali, da bodo istočasno s prenovo steze postavili tudi otroška igrala, ki bodo obogatila hrastniški športni park (Več spodaj).

Vrednost prenove je ocenjena na 330 tisoč evrov, 49 tisoč evrov bo prispevala Fundacija za šport, preostala sredstva so zagotovljena v občinskem proračunu, iščejo se tudi dodatni viri financiranja. Dela naj bi se zaključila do konca leta 2021.

Športni park na Logu še letos z novimi igrali v stilu Ville de Seppi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Srebrni na tekmovanju mladih raziskovalcev

Dijakinji 4. letnika GESŠ Trbovlje, Elma Salihović in Ilhana Smajlović, sta se pod mentorstvom profesorja Aleksandra Medveša uspešno uvrstili v naslednji krog državnega tekmovanja...