-- OGLAŠEVANJE --

PREMIERA: Orkester, drugi nagrajeni celovečerec Matevža Luzarja

-- OGLAŠEVANJE --

Jutri ob 21. uri bo v Zagorju na Mestni ploščadi premiera filma Orkester, v katerem sodeluje tudi Pihalni orkester Svea Zagorje. Gre za film zagorskega režiserja Matevža Luzarja, ki so ga snemali med oktobrom 2019 in februarjem 2020. Luzar je za film na letošnjem Mednarodnem filmskem festivalu Cinedays v Skopju prejel srebrno zvezdo za najboljšega režiserja.

Filmska zgodba Orkester spremlja rudarski pihalni orkester iz Zagorja ob Savi, ki se napoti na gostovanje v pobrateno mesto v Avstriji, kjer ima napovedan figuralni paradni nastop pihalnih godb. Spremljamo zgodbo s petih perspektiv – z vidika dveh voznikov avtobusa, z vidika problematičnih najstnikov, z vidika žena, ki so ostale doma in uživajo v svobodi, z vidka nezaupljivih avstrijskih gostiteljev in na koncu z vidika celotnega orkestra, ko se pojavi zadnji izziv na poti domov, ko nekdo od članov misli, da so z avtobusom nekaj zadeli. Koga ali kaj?

V filmu boste lahko videli številne znane obraze

Foto: Mitja Ličen – Gustav Film

Film, za katerega je režija festivala Cinedays Luzarja nagradila “zaradi svoje natančnosti in ambicioznosti v filmskem slogu, ki ju je uspešno in prepričljivo izpolnjeval ob vodenju velike zasedbe”, je nastal v koprodukciji z RTV Slovenija in v sodelovanju s Pihalnim orkestrom Svea Zagorje, Napravi film iz Zagreba, Viba filmom ter številnimi drugimi. 

Producentka filma je Petra Vidmar iz produkcijske hiše Gustav Film, direktor fotografije Hrastničan Simon Tanšek, scenografka Katja Šoltes, montažerka Jelena Maksimović, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Eva Uršič in oblikovalec zvoka Julij Zornik.

Igralska zasedba: Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Gregor Zorc, Alexander Mitterer, Marie Hofstätter, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav, Vesna Pernarčič, Ana Facchini, Mateja Pucko, Mojca Funkl, Marinka Štern, Ela Murko, Ines Pavlič, Matej Abrahamsberg, Marjana Mlinarič Pikelj in Klaudia Reichenbacher.

Film Orkester, ki je po desetletju od prav tako nagrajenega filma Srečen za umret drugi celovečerec Matevža Luzarja, se bo po premieri na zagorski mestni ploščadi 11. avgusta preselil tudi na platna slovenskih kinematografov. 

SORODNI ČLANKI:

Znane vse glasbene zvezde Noči pred nočjo in Zagorske noči

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --