10.5 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Predlagate, kako bi uredili park in ste za dobro idejo tudi plačani!

Predlagate, kako bi uredili park in ste za dobro idejo tudi plačani!

Občina Litija je dokončala investicijo izgradnje novega vrtca Najdihojca z zunanjo ureditvijo. Otroci se tako že veselo igrajo v novih prostorih, na mestu starega vrtca, ki so ga podrli, pa je ostala večja prosta površina, kjer nameravajo v prihodnje izvesti še projekt Mestni park Litija. Zanj si na Občini želijo, da bi ga uporabljale vse generacije, občane pa vabijo, da podajo tudi svoje predloge. 

Občani lahko svoje ideje, kako bi park uredili in kakšno vsebino bi vanj umestili, podajo v obliki idejno oblikovnih predlogov in vsebinskih predlogov. Za oblikovno zasnovo pridejo v poštej ideje za ureditev zelenic, zasaditve, pešpoti in urbana oprema, pri čemer naj se upošteva že izvedena obstoječa ureditev v okolici, in sicer, da se morebitne pešpoti navezujejo na izhode iz parkirišča in iz vrtca. Pri idejnem predlogu je potrebno upoštevati, da bo bodoči park odprtega tipa, namenjen medgeneracijskemu druženju otrok, mladine in odraslih. Igrala in urbani elementi so lahko tudi povzeti (kot npr. z nekega drugega terena) ter opisani tako, da je moč razbrati osnovni sestav (material), velikost in funkcijo, pojasnjujejo na Občini.

Za vsebino parka pa lahko sodelujoči opišejo komu /čemu bi lahko bil park posvečen in kakšne bi lahko bile posebne vsebine v zvezi s takim vsebinskim predlogom. To pomeni, da se lahko vsebine povezujejo tudi s kakšnim zgodovinskim dogodkom ali zgodovinsko osebo, kar je že ali bi v naši Občini Litija pustilo pomemben pozitivni pečat, sodelujoče na natečaju usmerjajo v občinski upravi.

Sodelovanje na razpisu je po pravilih za natečaje anonimno, več informacij o natečaju pa se nahaja na občinski spletni strani. Predloge sprejemajo od 12. septembra do 30. novembra 2022, najboljše tri predloge pa bodo tudi nagradili v znesku 300 evrov bruto.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Tako lepa bo najmlajše pričakala enota Najdihojca v Litiji

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X