-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoPred prihodom novega direktorja iz Komunale Trbovlje prihajajo dobre novice

Pred prihodom novega direktorja iz Komunale Trbovlje prihajajo dobre novice

1. september ne bo samo prvi šolski dan, pač pa bo prvi delovni dan tudi za novega direktorja Komunale Trbovlje Igorja Glušiča. Poročali smo že, da ga je nadzorni svet javnega podjetja soglasno izbral za direktorja za naslednja štiri leta, zdaj pa iz podjetja prihajajo nove dobre novice – da si je Komunala finančno opomogla in ji ne grozi več insolventnost. 

Igor Glušič, ki je v preteklosti že vodil komunalno podjetje v Žalcu, bo tako vodenje Komunale Trbovlje prevzel ob končani sanaciji podjetja, ki so jo izvajali pod vodstvom direktorja Bruna Šurine in nadzornega sveta podjetja, so pojasnili v Komunali Trbovlje. Javno podjetje tako v jesen vstopa v bistveno boljši kondiciji, kot je bilo v prvi polovici leta 2022, prav tako ni več grožnje za insolventnost, dodajajo. 

“Igor Glušič sicer prevzema vajeti podjetja v zahtevnih časih, ko se spopadamo z energetsko krizo, ki neposredno močno vpliva na tako na poslovanje podjetja kot tudi na občane, za katere podjetje izvaja storitve. Spopadanje z draginjo in iskanje rešitev predvsem na področju ogrevanja bodo zagotovo izzivi, ki bodo zaznamovali delovanje vodstva v mesecih in letih, ki prihajajo,” so še pred prihodom novega direktorja o zahtevni vlogi, ki jo prevzema, dejali v podjetju. 

SORODNI ČLANKI:

Komunala Trbovlje ima novega direktorja – komu bo Šurina predal posle?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X