Požar kozolca v Zagorju: gasilci so bili na terenu vso noč

0
5955
Foto: FB

Vzrok za požar v kozolcu v Dolenji vasi v Zagorju, ki je zagorel včeraj nekaj minut pred 21. uro, še ni znan. Gasilci PGD Zagorje mesto in PGD Loke so pogasili požar in preprečili, da se ogenj ni razširil na sosednje gospodarsko poslopje, so pa dežurali vso noč in v jutranjih urah zaključujejo z intervencijo. 

Foto: FB

Bralci so včeraj zvečer poročali, da naj bi zagorelo zaradi udara strele, vendar je to zaenkrat zgolj domneva, je povedal današnji vodja intervencije v PGD Zagorje-mesto Silvester Poharič. “Policija še ni opravila ogleda, mi pa zdajle zaključujemo,” je dejal.

Da je šlo za obsežen požar na območju za nekdanjo Sveo, kaže dejstvo, da ga je gasilo okoli 50 gasilcev PGD Zagorje-mesto in PGD Loke. Ponoči pa so imeli požarno stražo, da se ogenj ne bi spet zanetil in ogrozil sosednjega gospodarskega poslopja.

Uprava RS za zaščito in reševanje je sicer včeraj preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju nekaterih izpostav, med drugim tudi za zasavske občine, ki sodijo pod trboveljsko upravo za začito in reševanje.

SORODNI ČLANKI:

Zjutraj na kup stresel pepel, popoldne iz njega nastal požar