-- OGLAŠEVANJE --

Posodobljen laboratorij sedaj sledi evropskim standardom, omogoča celo imunološke preiskave

-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstveni dom Radeče je v sončnem četrtkovem popoldnevu namenu predal prenovljene prostore tamkajšnjega laboratorija, v času izvajanja del pa so odvzemi potekali v temu prilagojenem prostoru. Z uradno otvoritvijo oziroma že s prvimi odvzemi v novem laboratoriju se je ta vrsta storitev izboljšala, dvig na višjo raven pa prinaša koristi tako za zaposlene kot za paciente.

V laboratoriju Zdravstvenega doma Radeče sicer opravljajo hematološke odvzeme in analize urina ter blata, opravljajo pa tudi preiskave za antikoagulantno ambulanto, za splošno, ginekološko in za otroško ambulanto, je pojasnila inženirka laboratorijske biomedicine Melita Malus Patatič, katere drugi dom je prav opisano delovišče, ki ga že slab mesec zaznamuje drugačno, bolj prijetno vzdušje, seveda predvsem na račun tehnoloških posodobitev.

Vsaka enota ima svoj umivalnik, kar je pomembno poudariti, saj od prenove dalje sedaj laboratorij deluje v skladu z evropskimi standardi, s poudarkom na zagotavljanju sterilnosti in varnosti.

Na opremo preteklega časa opominjajo v vitrinah razstavljeni pripomočki, osnovni za delo v laboratoriju, kot so mikroskop, merilne posode, buče, epruvete ter tako kažejo, kako Zdravstveni dom sledi zahtevam sodobnega časa, obenem pa se zaveda pomena razvoja in pomembnosti opreme, kakršno so uporabljali nekoč.

Novost: Imunološke preiskave

Kot je povedal direktor Zdravstvenega doma Radeče Franci Čeč, je investicija terjala 130 tisoč evrov z vidika prenove prostora, vključno s pripadajočim pohištvom, 60 tisoč evrov pa nova aparatura za izvajanje biokemičnih in imunoloških preiskav – slednje so vezane med drugim na odkrivanje delovanja prostate, ščitnice.

Selitev laboratorija je potekala 26. avgusta, prvi odvzem v novih prostorih pa je bil izveden 29. avgusta letos.

Napredek tako za zaposlene kot za uporabnike storitev ZD Radeče

“Vsekakor smo veseli pridobitve, ki že daje dodano vrednost, prvič našim zaposlenim, ki delajo v bolj sodobnem delovnem okolju in drugič našim uporabnikom.

Gre za preplet omogočenega širokega dostopa do laboratorijskih preiskav, vrhunske tehnologije in strokovnega osebja, vse z namenom, da pri tem kvalitativnem premiku na višjo raven, pripomoremo k še večjemu zadovoljstvu naših uporabnikov,” še pravi Čeč.

Vzporedno z dogodkom otvoritve prenovljenega laboratorija so podelili tudi priznanja posameznikom, ki so se udeležili usposabljanja za vključitev v sistem prvih posredovalcev v začetku letošnjega poletja in ga tudi uspešno zaključili – več o prvih posredovalcih pa v prihodnjih dneh.

SORODNI ČLANKI:

V istem košu, kjer je hotelska veriga Hilton tudi – Zdravstveni dom Radeče!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --