-- OGLAŠEVANJE --

“Poškodovane Hrastničane” so oskrbele ekipe prve pomoči

Devet zasavskih in posavskih ekip se je v soboto pomerilo na Regijskem preverjanju ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Hrastniku.

-- OGLAŠEVANJE --

Na dogodku je sodelovalo preko 150 oseb. Kot imitatorji so sodelovali tudi občani Hrastnika, člani hrastniških gasilskih društev so spremljali ekipe, iz različnih krajev je prišlo 20 ocenjevalcev, zaposleni sodelujočih organizacij. “Zbrana je bila res pisana druščina, ki je odlično izpeljala naloge, ki jih takšno preverjanje zahteva,” je povzela Belinda Ladiha, predsednica hrastniškega Rdečega križa in organizacijskega odbora regijskega preverjanja.

Na deloviščih so oskrbeli poškodovance

Člani ekip so morali v Hrastniku opraviti naloge na štirih deloviščih, kjer so oskrbeli po štiri poškodovane osebe. Ocenjevala jih je petčlanska ekipa ocenjevalcev. Delo je spremljal tudi strokovni vodja preverjanja Peter Černe, ki je pripravil scenarije za vsa delovišča in poškodbe.

Prvo in drugo mesto sta na preverjanju zasedli ekipi Nuklearne elektrarne Krško, tretje mesto pa je pripadlo mladi ekipi prve pomoči hrastniškega Območnega združenja RK.
Kot Ladiha povzame besede strokovnega vodje Petra Černeta, so ekipe pokazale dobro pripravljenost, visok nivo angažiranosti, a je poudaril, da se še vedno pokažejo možnosti za izboljšave. Ko bodo zaključena vsa regijska preverjanja, se bo 14 ekip z najvišjim številom točk pomerilo še na državnem tekmovanju.

FOTO: Oblečejo in obujejo lahko pol Hrastnika – in to po zadnji modi

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --