5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoPosebna noč za priden podmladek pri zagorskih gasilcih

Posebna noč za priden podmladek pri zagorskih gasilcih

V Prostovoljnem gasilskem društvu Zagorje-mesto so imeli iz petka na soboto prav posebno noč. V prostorih društva se je zbralo 45 pionirjev in mladincev, ki so skupaj z devetimi mentorji tam tudi prenočili.

Zbrali so se sredi petkovega popoldneva, igrali družabne igre in imeli skupno večerjo. Po njej so po blazinah razporedili spalne vreče in se pripravili za ogled filmov. Sledil je spanec. Zjutraj so jih zgodaj zbudili in k zajtrku privabili z dišečimi palačinkami. Druženje se je končalo do kosila, ko so ponje prišli starši.

Vodja mladine v PGD Zagorje-mesto Nejc Drnovšek je povedal, da so na idejo prišli prek mentorice Tjaše Salobir, dogodek pa so otrokom pripravili, ker so bili poslušni na vajah in zelo pridni. Pionirjem se je na regijskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta z drugim mestom uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, pa je poudaril, da so se tudi mladinci dobro odrezali.

Valentina Rebolj je kot desetarka pri ekipi pionirjev dejala, da je pri društvu leto in pol in je na prenočevanje v gasilskem domu komaj čakala. Desetar mladinske ekipe Žan Mark Vrtačnik pa dodal, da je stopil v gasilske vrste v prvem razredu. Velik vpliv je imel nanj njegov oče, ki je tudi sam gasilec.

Zagorski gasilci razmišljajo o selitvi v bližino Evroparka

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...