15.6 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoZagorski gasilci avtopark vse bogatejši

Zagorski gasilci avtopark vse bogatejši

Gasilska zveza Zagorje ob Savi je sprejela dolgoročni plan opremljanja gasilskih enot z vozili. Glede na površino občine in reliefno razgibanostjo terena občine imajo trenutno v Gasilski zvezi Zagorje ob Savi in v prostovoljnih gasilskih društvih 43 različnih gasilskih vozil, s katerimi zagotavljajo nemoteno opravljanje javne gasilske službe ter primerno opremljenost prostovoljnih društev.

V zadnjih 5 letih kar 9 novih gasilskih vozil

Samo v zadnjih petih letih so na podlagi javnih naročil kupili devet novih gasilskih vozil, v skupni vrednosti dobrih 912 tisoč evrov, od tega je Občina Zagorje zagotovila 70 odstotkov denarja, torej skoraj 639 tisoč evrov, preostanek pa so zagotovila društva iz lastnih sredstev.

V Gasilsko zvezo Zagorje ob Savi je vključenih 14 prostovoljnih gasilskih društev in eno prostovoljno industrijsko gasilsko društvo. V društva je včlanjenih 1819 članov, med njimi 421 operativnih gasilcev.

Prostovoljna gasilska društva v občini Zagorje ob Savi pri svojem delu uporabljajo vozila in tehniko, ki je predpisana v merilih za organiziranje in opremljanje gasilskih enot. Občina Zagorje ob Savi vsako leto z Gasilsko Zvezo Zagorje ob Savi ter vsemi prostovoljnimi društvi podpiše pogodbo za opravljanje javne gasilske službe za tekoče leto. V njem namenja tako sredstva za redno delovanje, kakor tudi za opremljanje z vozili.

Po dolgoročnem planu opremljanja z vozili namerava Gasilska zveza Zagorje ob Savi v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi do leta 2024 kupiti še tri nova gasilska vozila za prevoz moštva ter gasilsko vozilo s cisterno.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...