today-is-a-good-day
8.1 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoPopolna prenova in selitev ambulante: 750 tisočakov za trboveljsko bolnišnico

Popolna prenova in selitev ambulante: 750 tisočakov za trboveljsko bolnišnico

V veljavnem načrtu razvojnih programov 2022 do 2025 se je med projekte UKC Maribor in novomeške bolnišnice uvrstila tudi prenova ambulante za endoskopsko diagnostiko v Splošni bolnišnici Trbovlje.

V Splošni bolnišnici Trbovlje bo za investicijo in prenovo ambulante za endoskopsko diagnostiko na voljo skupno 754.000 evrov z davkom, so sporočili z Vlade. Po besedah direktorja SBT Metoda Kurenta je projektna dokumentacija pripravljena, čakajo še na formalno odobritev ministrstva, da lahko objavijo javno naročilo za opremo in gradbena dela. Direktor računa, da bi najhitreje razpis objavili konec tega meseca ali vsaj do sredine meseca novembra. Po postopkih izbire izvajalcev bi realno z deli lahko pričeli v prvi polovici prihodnjega leta.

Tudi med deli ambulanta v obratovanju

Izvedba prenove in nakupa nove opreme za endoskopijo v Trbovljah naj bi trajala približno 2 do 3 mesece. Program trboveljske bolnišnice pa naj bi ostal praktično neokrnjen, saj bodo v času del še vedno izvajali endoskopijo. »Potrebnega bo veliko usklajevanja, a ne želimo podaljšati čakalnih dob, zato se bomo potrudili, da bo ambulanta za endoskopsko diagnostiko delovala skoraj ves čas. Morda bo izpad le kakšen teden,« pojasni Kurent.

Prostori sedanje ambulante bodo dobili novo mikrolokacijo. Kar preprosto pomeni, da se bodo po hodniku premaknili za nekaj metrov, s tem pa bodo čiste in nečiste prostore bolnišnice lahko ločili in sledili sodobnim smernicam zdravstva. V novi ambulanti Kurent obljublja tudi najmodernejšo tehnologijo. Opremo kupljeno v zadnjih treh letih bodo porabili, vse ostalo v ambulanti bo novo. Projekt naj bi stal dobrih 750 tisoč evrov, večino bo pokrila država, nekaj malega se bo vključila tudi bolnišnica z lastnimi sredstvi.

Gradnja prve parkirne hiše pri bolnici bi se lahko pričela še v tem letu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...