-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPomoč na domu prevzel nov izvajalec, še je nekaj prostih mest

Pomoč na domu prevzel nov izvajalec, še je nekaj prostih mest

Z novim letom je Zdravstveni dom Radeče prevzel izvajanje socialne dejavnosti – Pomoč na domu. Ta se v občini Radeče izvaja že skoraj 30 let, zamenjal se je zgolj izvajalec.

V sklopu programa, ki ga je v Radečah v preteklih letih izvajal Center za socialno delo Laško, se upravičencem nudi pomoč pri umivanju, hranjenju, oblačenju ali slačenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb, vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov, gospodinjska pomoč in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov.

Pomoč na domu je storitev namenjena vsem, ki živijo doma in se zaradi starosti, invalidnosti ali kronične bolezni ne morejo oskrbovati in negovati sami, njihovi svojci pa take oskrbe in nege ne zmorejo ali zanjo nimajo možnosti.

Upravičenci morajo biti starejši od 65 let, invalidi, kronični bolniki, hudo bolni otroci in tistim s težko motnjo v telesu ali v duševnem razvoju, ki niso vključeni v organizirano varstvo.

V Radečah še nekaj mest za nove uporabnike

Za vse, ki potrebujejo pomoč, so v Radečah razpoložljive tri negovalke, ki skrbijo za približno 30 uporabnikov. V nasprotju z občino Laško, kjer imajo 100 odstotno zasedenost in novih uporabnikov trenutno ne sprejemajo, je v Radečah nekaj mest še prostih, pojasni koordinatorka pomoči na domu Darja Trupi: “Protokol je takšen, da prvič pridem jaz na teren, se z uporabniki pogovorimo in nato naredimo osebni načrt.”

Posodobljen laboratorij sedaj sledi evropskim standardom, omogoča celo imunološke preiskave

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...